Tiborcz Istvántól Mészáros Lőrinc üzlettársához került a visegrádi Üveghegy

2020. január 13., 13:35

Szerző:

Tiborcz Istvántól a Mészáros Lőrinc üzlettársaként is ismert Szíjj László érdekeltségébe került a Visegrádon félbehagyott, Üveghegynek becézett hotel. Mindez abból az előzetes környezetvédelmi hatástanulmányból derül ki, melyet jóváhagyás reményében a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálynak nyújtottak be még tavaly decemberben – írja az mfor.

A szállodát annak idején az ír kézben lévő Tourist Projects Kft. kezdte el építeni, ám a 2008-as világválság miatt a rá következő évben félbehagyták. A torzó aztán 2016-ban került a miniszterelnöki vő érdekeltségéhez, gyaníthatóan eléggé kedvezményes áron. A BDPST Zrt. az építkezést végül mégsem fejezte be. A mostani hatástanulmányt már a 2017. decemberében létrehozott MINERVA V50 Ingatlanfejlesztő Alap nevében eljáró MINERVA Befektetési Alapkezelő Zrt. nyújtotta be. Utóbbinak pedig Szíjj László a tulajdonosa.

Az újabb hatástanulmány elkészítésére azért volt szükség, mert az új tulajdonos ismét változtatott a szálloda tervein. A komplexum, amikor végül elkészül, eszerint 214 szobás, 214 parkolóhelyes, 4 csillagos Superior wellness szálloda lesz, 2 buszparkolóval.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.