Bombariadó volt több budapesti fürdőben

A kiürítést azonnal megkezdték a tűzoltókat, a szükséges intézkedések teljesítése pedig folyamatban van. 

2022. június 7., 16:45

Szerző:

Bombariadó van a budapesti Rudas fürdőben – érestült a Telex, a hírt megerősítette Réthy Sarolta, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. kommunikációs szakértője is. A portál egyik olvasójának fotóin egy mentőautót is látni a Rudasnál, ezért keresték az Országos Mentőszolgálatot, hogy megtudják, kellett-e ellátniuk valakit a helyszínen és ha igen, milyen panaszokkal, de a mentőszolgálat későbbre ígért választ a kérdéseikre. 

A portál értesülése szerint a Lukács és a Széchenyi fürdőt is ki kellett üríteni bombariadó miatt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának válaszából kiderült, hogy „2022. június 7-én több budapesti intézmény kapott fenyegető üzenet. A tűzszerészeti átvizsgálás és a szükséges intézkedések megtétele folyamatban van.”

Áprilisban megszaporodtak a bombariadók szerte az országban, volt, hogy bombariadók sora söpört végig a budapesti és a vidéki plázákon is, de érintette a Szépművészeti Múzeumot is. 

(Kiemelt képünk: Budapest, 2020. március 5. Látogatók a budapesti Rudas Gyógyfürdő és Uszodában 2020. március 4-én. A háttérben a Szabadság híd. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.