Bombariadó volt több budapesti fürdőben

A kiürítést azonnal megkezdték a tűzoltókat, a szükséges intézkedések teljesítése pedig folyamatban van. 

2022. június 7., 16:45

Szerző:

Bombariadó van a budapesti Rudas fürdőben – érestült a Telex, a hírt megerősítette Réthy Sarolta, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. kommunikációs szakértője is. A portál egyik olvasójának fotóin egy mentőautót is látni a Rudasnál, ezért keresték az Országos Mentőszolgálatot, hogy megtudják, kellett-e ellátniuk valakit a helyszínen és ha igen, milyen panaszokkal, de a mentőszolgálat későbbre ígért választ a kérdéseikre. 

A portál értesülése szerint a Lukács és a Széchenyi fürdőt is ki kellett üríteni bombariadó miatt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának válaszából kiderült, hogy „2022. június 7-én több budapesti intézmény kapott fenyegető üzenet. A tűzszerészeti átvizsgálás és a szükséges intézkedések megtétele folyamatban van.”

Áprilisban megszaporodtak a bombariadók szerte az országban, volt, hogy bombariadók sora söpört végig a budapesti és a vidéki plázákon is, de érintette a Szépművészeti Múzeumot is. 

(Kiemelt képünk: Budapest, 2020. március 5. Látogatók a budapesti Rudas Gyógyfürdő és Uszodában 2020. március 4-én. A háttérben a Szabadság híd. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Az ukrán-magyar határszakaszon 5912 ember lépett be hétfőn Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4331-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden.