Július óta 14 aneszteziológus jelezte távozási szándékát a Semmelweis Egyetemen

Az egyetem szerint az ellátás ennek ellenére zökkenőmentes.

2023. szeptember 27., 16:42

Szerző:

A Telex egy olvasói értesítést követően kereste meg a Semmelweis Egyetemet arról érdeklődve, hogy mi az igazság az orvosok távozását illetően, ami akadályozhatja a műtéti ellátások megfelelő szakmai biztosítását.  Az egyetem a lapnak azt válaszolta, hogy július 1-je óta 14 aneszteziológus jelentette be távozási szándékát.

A portál megkeresésére az intézmény azt írta továbbá, hogy „a klinikákon a betegellátás folyamatos, így a tervezett és az akut műtétek is a megszokott rendben folynak az akut beavatkozások prioritásával”.

Hozzátették, hogy az intézmény Klinikai Központjában 138 aneszteziológus és 47 aneszteziológus rezidens dolgozik jelenleg.

A portál emlékeztetett arra, hogy november 1-jétől a Semmelweis Egyetem tulajdonába kerül a Merényi Gusztáv Kórház Telephelye és az integrálás miatt több kórházi osztályt is elköltöztetnek. Az egyetem, aminek szenátusa még júniusban döntött az integrálásról, azt közölte, hogy a költözések alatt a betegellátás zavartalan lesz.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

 

 

09:38

Hiba, hogy az Európai Bizottság azt erőlteti, hogy a miniszterelnökök tűzzék napirendre Ukrajna EU-csatlakozását, mert az nincs előkészítve. Az azonnali csatlakozás helyett először öt-tízéves időtávra stratégiai partnerségi megállapodást kellene kötni Ukrajnával – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Lezárták a Normafát, mert az ónos eső következtében a fákra rakódott jég az éjszaka megvastagodott, ágak és tenyérnyi jégdarabok szakadnak le, kisebb fák kidőlése is várható – tudatta a XII. kerületi önkormányzat péntek reggel.