Tavaszias időt hoz magával az új esztendő

Azonban a hét eleje még borongósnak ígérkezik. 

2021. december 28., 06:42

Szerző:

„Tavaszias meleggel búcsúzik az idei év, többfelé a 15 fokot is elérhetik a maximumok, azonban a hét eleje még borongósnak ígérkezik” – közölte hétfő este az Időkép.

A szilveszter közeledtével enyhülés várható, a hét közepén többfelé esővel, azonban északon, északkeleten még ónos eső, hó is hullhat. Szerdán és csütörtökön nyugaton és helyenként délen már a 10 fokos hőmérsékletet is megközelíthetjük, aztán péntekre kiteljesedik a felmelegedés.

Kedden felhős, borongós, helyenként napközben is párás, ködös időre van kilátás. Délen, délnyugaton szitálás, gyenge eső is előfordulhat, majd este újabb csapadéktömb érkezik nyugat felől. Az északi tájakon eső, havas eső, hó, átmenetileg ónos eső hullhat, míg délen esőre kell számítani. A délkeleti szél a legtöbb helyen gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban mínusz tíz és mínusz egy, napközben mínusz egy és plusz négy fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerdán csakugyan nyirkos, borongós időre készülhetünk. Hajnalban és napközben is több helyen alakulhat ki gyenge eső, szitálás. A hajnali órákban északon, északkeleten havas eső, hó, helyenként ónos eső, fagyott eső is kialakulhat. Gyenge lesz a légmozgás. Hajnalban mínusz öt, plusz három, napközben nulla, tíz fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön is sokfelé párás, ködös, borult időre van kilátás. Napközben nyugat felől ismét egyre több helyen eredhet el az eső, az északi tájakon vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Gyenge, mérsékelt lesz a déli, délnyugati szél, ami egyre melegebb levegőt hoz fölénk. Északon, északkeleten nulla, plusz négy, máshol öt és kilenc fok közötti maximumokra készülhetünk.

Szilveszter napján pénteken az ország nagy részén több-kevesebb időre kisüthet a nap, csupán északkeleten, keleten maradhat borongósabb, nyirkosabb az idő,

10-16 fokkal köszön el az idei év.

Szilveszter éjszaka egy hidegfront hatására megerősödik, több helyen viharossá fokozódik az északnyugati szél, azonban a leghidegebb órákban sem süllyed öt-kilenc foknál alacsonyabbra a hőmérséklet. Újévkor is enyhe időre van kilátás, bizonytalan mértékű lehűlés ezt követően érkezhet – írja az Időkép előrejelzésében.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

2023. január 31., 15:13

Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat, ezek alapján ellenőrizhető a személyi jövedelemadó bevallási tervezete és a pénztárakba befizetett összegek után járó adóvisszatérítés összege, hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keddi közleményében