Tarlós szerint badarság a Lánchidat a gyalogosoknak adni, a Biodómot pedig fókáktól védeni

Tarlós István szerint ostobaság a Lánchíd gyalogoshíddá alakítása, mivel a Lánchíd láncaitól úgysem látnának semmit a városból.

2023. május 10., 16:08

Szerző:

„Igaz, ezt a verziót minden jel szerint a jelenlegi városvezetés is végleg elvetette már, hiszen akkor a busz- és taxi, sőt a kerékpáros-közlekedést is kizárná” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a volt főpolgármester.  

Tarlós úgy véli, a Lánchíd autómentesítésének kérdésében elfogadhatatlan a főváros „akaratos felelősség hárítása”. 

„Az autómentesítést olyan állapotra kalkulálják, mikor az összes többi budapesti Duna-híd működik. Viszont a Lánchíd után fel kell újítani a Petőfi, majd ezt követően az Árpád hidat. Vagyis ezeket egymást követően hosszú évekre le kell zárni. Akkor pedig a Lánchíd kapacitásának kiiktatása közlekedési káoszhoz vezet majd” – mondta Tarlós.

Egyúttal lesajnálta a Karácsony Gergely által bejelentett „budapesti lakógyűlés” ötletét, ahol városvezetés a Lánchíd jövőjével és a főváros költségvetésével kapcsolatban kérné ki a lakosok véleményét. „Ennek a felelősségét laikusokra – köztük kiskorú gyerekekre – hárítani nevetséges. Ez nem demokrácia, hanem dilettantizmus, amit ajándékként tálalnak a gyanútlan szavazóknak” – közölte Tarlós István.

Elmondta a véleményét a főpolgármestersége alatt elindult és mára befulladt óriásberuházásról is. Szimplán hazugságnak nevezte, hogy az Állatkert volt igazgatójára rákényszerítették volna a projektet.

Szerinte a Biodom körül kialakult helyzetet „fővárosi vezetés igyekszik teljesen homályba burkolni. Hogy Karácsony Gergelyék miért úgy kezelték, ahogy kezelték a Biodóm ügyét, arra nem tudok választ adni. Ahogy arra sem, hogy évekig tartó őrzés-védés és fűtés helyett miért nem az építkezést folytatták, továbbá hogyan lett a húszmilliárdos igényből már hatvanmilliárd, amit emlegetnek. Nem tudni azt sem, hogy a zárt területű állatkertben ezt az épületrendszert kitől és mitől védték. Esetleg a fókáktól vagy a medvéktől?” – közölte a Magyar Nemzetnek adott interjúban Tarlós István.

(Kiemelt kép: Tarlós István volt főpolgármester és Karácsony Gergely főpolgármester kezet fog, balról Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója az M3-as metróvonal újabb szakaszának átadóünnepsége előtt a felújított Kálvin téri állomáson 2022. május 14-én. MTI/Balogh Zoltán)

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Tegnap 18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Tegnap 16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.