Tarlós István átigazolt a Formula-1-hez

Felügyelőbizottsági elnök lett Tarlós István a Hungaroring Sport Zrt.-nél.

2022. december 1., 13:11

Szerző:

Tarlós István Igazgatótanácsi tagból felügyelőbizottsági elnök lett a Forma–1-es autóverseny-pályát üzemeltető cégnél – írta a hvg360.

A volt főpolgármester emellett továbbra is Orbán Viktor tanácsadója. A Hungaroring Sport Zrt. most kerül át az újonnan kinevezett energiaügyi miniszterhez, Lantos Csabához. A Hungaroringnél valójában már októberben megszületett a döntés az fb-elnöki posztról, ám a cégbírósági bejegyzése csak most történt meg. 

Tarlós családi okokra hivatkozva lemondott a MÁV igazgatótanácsi tagságáról. Mindezt akkor, amikor kiderült, hogy a vasúttársaságot ezentúl Lázár János beruházási és közlekedési miniszter felügyeli, kettejük viszonya pedig nem a legjobb

(Kiemelt kép: Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, jelenlegi főpolgármester a Fidesz eredményváró rendezvényén az önkormányzati választáson a Bálna Budapest kulturális központban 2019. október 13-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.