Havi másfél millió forintért ül egy egyetemi kuratóriumban Szijjártó Péter

A győri egyetem vagyonkezelő alapítványának kuratóriumában is helyet szorítottak Szijjártó Péternek, aki másfél milliót kap a munkáért cserébe. Ugyanitt Tarlós Istvánnak is jutott egy kis milliós mellékes.

2022. október 26., 07:15

Szerző:

Szijjártó Péter külügyminiszer havi bruttó másfél millió forintért tagja a győri egyetemet fenntartó vagyonkezelő alapítványnak, Tarlós István volt főpolgármester pedig egymillióért vezeti a felügyelőbizottságot – derült ki a 24.hu adatigénylésének köszönhetően. Szijjártó így összesen 5,5 millió forint közpénzből származó havi jövedelemmel rendelkezik.

Bár Szijjártó Péter 2020-ban díjazás nélkül vállalta a győri Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagságát, idén júniustól a többi taghoz hasonlóan ő is felvesz tiszteletdíjat. A külügyminiszter legutóbbi vagyonnyilatkozatából az látszik, hogy azóta egymillió forintnál nagyobb összeget kap az alapítványtól – írja a lap.

A 24.hu közérdekű adatigénylésére a vagyonkezelő alapítvány azt tudatta, hogy a kuratórium öt tagját megillető, 2022. október 21-én hatályos tiszteletdíj mértéke összesítve bruttó 7,5 millió forint. Bár Szijjártó díjazását nem közölték, a lap következtetése szerint mindegyik tag 1,5 milliót kap. Ezt az alapján írják, hogy Dézsi Csaba győri polgármester vagyonnyilatkozatában leírta, hogy havi 1,5 millió forint tiszteletdíjat kap e tisztségért. 

Emellett kiderült, hogy a felügyelőbizottság elnöke, Tarlós István havi bruttó egymillió forint díjazás illeti meg. A másik két felügyelőbizottsági tag és a vagyonellenőr összesen kétmillió forintot keres havonta.

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter Brüsszelben. Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).