Havi másfél millió forintért ül egy egyetemi kuratóriumban Szijjártó Péter

A győri egyetem vagyonkezelő alapítványának kuratóriumában is helyet szorítottak Szijjártó Péternek, aki másfél milliót kap a munkáért cserébe. Ugyanitt Tarlós Istvánnak is jutott egy kis milliós mellékes.

2022. október 26., 07:15

Szerző:

Szijjártó Péter külügyminiszer havi bruttó másfél millió forintért tagja a győri egyetemet fenntartó vagyonkezelő alapítványnak, Tarlós István volt főpolgármester pedig egymillióért vezeti a felügyelőbizottságot – derült ki a 24.hu adatigénylésének köszönhetően. Szijjártó így összesen 5,5 millió forint közpénzből származó havi jövedelemmel rendelkezik.

Bár Szijjártó Péter 2020-ban díjazás nélkül vállalta a győri Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagságát, idén júniustól a többi taghoz hasonlóan ő is felvesz tiszteletdíjat. A külügyminiszter legutóbbi vagyonnyilatkozatából az látszik, hogy azóta egymillió forintnál nagyobb összeget kap az alapítványtól – írja a lap.

A 24.hu közérdekű adatigénylésére a vagyonkezelő alapítvány azt tudatta, hogy a kuratórium öt tagját megillető, 2022. október 21-én hatályos tiszteletdíj mértéke összesítve bruttó 7,5 millió forint. Bár Szijjártó díjazását nem közölték, a lap következtetése szerint mindegyik tag 1,5 milliót kap. Ezt az alapján írják, hogy Dézsi Csaba győri polgármester vagyonnyilatkozatában leírta, hogy havi 1,5 millió forint tiszteletdíjat kap e tisztségért. 

Emellett kiderült, hogy a felügyelőbizottság elnöke, Tarlós István havi bruttó egymillió forint díjazás illeti meg. A másik két felügyelőbizottsági tag és a vagyonellenőr összesen kétmillió forintot keres havonta.

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter Brüsszelben. Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.