Megrohamozták a benzinkutakat a külföldiek – VIDEÓ

Győrben és Balassagyarmaton is megrohamozták a benzinkutakat az új rendszámrendelet után.

2022. május 27., 19:01

Szerző:

Már csütörtökön este hosszú sorok kígyóztak a balassagyarmati és győri benzinkutak előtt az RTL.hu videójának tanúsága szerint. A kocsisorokat az olcsón benzint tankolni kívánó külföldi autók alkották, miután Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón bejelentette, külföldi rendszámmal csak a piaci áron lehet majd Magyarországon tankolni, a hatósági áron nem.

Mivel az energiaválság egész Európát és így a szomszédos országokat is érinti, Szlovákiában azonban benzinárstop sincsen, ezért a szomszédos országból megérte eddig Magyarországra járni az üzemanyagért, ennek azonban hamarosan vége szakad.

A 480 forintos hatósági literár és a piaci ár között jelenleg 200 forintos az árrés, ezért már megérte átjárni hozzánk. 

(Kiemelt kép: Képkivágás az RTL.hu videójából)

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.