A tankerületi vezető ismételt gyengélkedése miatt csúszik a kirúgott tanárok tárgyalása

Marosi Beatrix a héten még kirúgta a momentumos csepeli tanítót, a meghallgatáson azonban már nem tudott megjelenni.

2023. szeptember 2., 11:12

Szerző:

Már második alkalommal halasztják el Törley Katalin és a Kölcsey Gimnázium kirúgott tanárainak tárgyalását, ugyanis Marosi Beatrix jelezte, gyengélkedése okán megint nem fog megjelenni a meghallgatáson. A tankerületi vezető az előző tárgyalásról ugyanezen indokkal maradt távol, ezért kellett azt június 14-ről a mostani szeptember 7-i dátumra halasztani.

A munkaügyi per ugyan még csak a perfelvételi szakaszban tart, de az újabb halasztással az alperes Marosi meghallgatása így is csak egy hónappal az általa elrendelt kirúgások egy éves évfordulója után tud majd megtörténni – írta közleményében a Tanítanék Mozgalom.

A mozgalom mindezt egyértelműen időhúzásnak, a kirúgott tanárokkal szembeni cinizmus megnyilvánulásának tartja. A Belső-Pesti Tankerület gyengélkedő vezetőjének ugyanis a héten azért az még belefért, hogy kirúgja állásából az eddig a VII. kerületi Madách Gimnáziumban tanító és polgári engedetlenségben részt vevő Dukán András Ferencet.

A kirúgott tanárok tudták, hogy mit kockáztatnak, amikor a polgári engedetlenség eszközével kiálltak az elnyomó hatalom és annak szolgalelkű helytartója ellen, de ennek ellenére vállalták a tettük következményét – fogalmaz a közlemény. Marosi Beatrixnak is felelősséget kellene vállalnia a döntéseiért, melynek első alapvető lépése, hogy ha perbe fogják az igazságtalan kirúgások miatt, akkor megjelenik a bírósági tárgyaláson és nem hátráltatja az eljárást – írta a Tanítanék Mozgalom.

(Tiltakozó tanárok 2022. október 5-én. Forrás: Tanítanék Mozgalom)

A 37 négyzetméteres, korábban magántulajdonban lévő erdőt a magyar állam kisajátította az épülő Budapest-Belgrád vasútvonal miatt. Felmérték, hogy mennyit érhet az ingatlan, és megállapították, hogy egy forinttal tudják gazdagítani a tulajt. Végül mégis fölfelé kerekítettek, amit a postás is megkétszerezett, mert nem volt nála apró.