Elbocsátották tanári állásából a Momentum csepeli polgármesterjelöltjét 

Dukán András Ferenc az elmúlt félévben többször kereste, legutóbb személyes találkozót is kért Marosi Beatrixtól. Válasz helyett azonban a tankerületi vezető  kirúgta a középiskolai tanári állásából a polgármesterjelöltet – derül ki a Momentum közleményéből.

2023. augusztus 29., 13:05

Szerző:

Hivatkozással arra, hogy december elseje óta nem tartotta meg az óráit. A Momentum csepeli polgármesterjelöltje 2022 októberében nyilvánosan ígéretet tett több kollégájával, hogy amennyiben valakit elbocsájtanak, azonnal határozatlan idejű munkabeszüntetésbe kezdenek. Megtartották a szavukat, de a legtöbben közülük azóta felmondtak, esetleg a tiltakozás más módjait választották. Dukán András Ferenc volt az utolsó, aki még kitartott, de a tiltakozás kezdete után több mint 250 nappal most elbocsájtották – áll a közleményben.

„Nekem viszont kevés ehhez mérhető fájdalomban volt részem életemben. Tíz éve vagyok a pályán, a tanítást, különösen az osztályomat pedig elmondhatatlanul szeretem. De nem hagyom megtörni magam, tovább küzdök a jobb Magyarországért, ahol az oktatás szabad és szolidáris.” – áll Dukán András Ferenc bejegyzésében.

(Kiemelt képünk forrása: Dukán András Ferenc Facebook-oldala)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.