Nyomoz a rendőrség két angyalföldi technikumban tanító tanár ügyében, akiknek szexuális kapcsolata volt a diákokkal

Felmerült a gyanú, hogy két tanár szexuális kapcsolatba került a diáklányokkal egy angyalföldi technikumban. Az ügyben a rendőrség is nyomozást indított.

2024. október 19., 10:16

Szerző:

Egy angyalföldi technikum két tanára kapcsán merült fel, hogy szexuális viszonyba bonyolódott az intézményben tanuló lányokkal, az érintett dolgozókat felfüggesztették – értesült a Telex. A lap kereste az érintett technikumot is, de egyelőre nem válaszoltak. A tanár-diák kapcsolatot az intézmény vezetője leplezte le névtelen bejelentés alapján.

Kiskorú veszélyeztetése miatt folyik az eljárás a két tanár ügyében

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal lapunk megkeresésére közölte, hogy a technikum vezetője névtelen bejelentés alapján feljelentést tett a nyár folyamán az illetékes hatóságoknál. Jelenleg az ügyben rendőrségi eljárás van folyamatban A Telex azt is megtudta, hogy  az üggyel nem a XIII. kerületi rendőrség, hanem a II. kerületi foglalkozik. A lap információi szerint az érintett diáklányokat szerdán már ki is hallgatták a rendőrök.

A BRFK Kommunikációs Osztálya a Telex megkeresésére már csütörtökön közölte, hogy „egy XIII. kerületi oktatási intézmény kapcsán tett feljelentés alapján a BRFK II. Kerületi Rendőrkapitányság folytat nyomozást kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt”. Azt írták, hogy „az eljárási cselekmények folyamatban vannak”, de a válaszadáskor még gyanúsítottat nem hallgattak ki.

Egyre több abúzus éri a diákokat

Amint arról a 168.hu is beszámolt, augusztusban a  Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium és Technikum egyik tanárának szexista viselkedése miatt tettek panaszt a diákok. A problémáról az érintett tanár kollégája és az intézményben dolgozó szociális munkás szólt az igazgatónak, végül őket lehetetlenítették el.

Az érintett tanár két és fél évig tanított az iskolában. Az ügyről szintén a Telex számolt be elsőként, forrásai szerint már az előző tanévben több panasz érkezett rá. A tanár osztályfőnök is volt, egy tizedikes osztályt vett át. A Telex beszélt egy diákkal, aki az osztályába járt, aki azt mondta: korábban is tanította őket, nem akarták, hogy ő legyen az osztályfőnökük. Elmondása szerint a tanár nagyon vallásos volt, és megpróbálta a nézeteit rájuk erőltetni.


A diák többször is jelezte a problémát szüleinek, akik szintén felháborodtak a tanár kijelentésein, de nem tudtak mit kezdeni a helyzettel.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)