Az Oktatási Hivatalnak dolgozik havi 480 ezerért Takaró Mihály, aki szerint Kertész Imre nem magyar, Esterházy Pétert pedig nem kell tanítani

2019. augusztus 29., 15:22

Szerző:

Az Oktatási Hivatallal áll szerződésben az antiszemita írókhoz vonzódó Takaró Mihály, aki részt vehet az új Nemzeti alaptanterv megírásában – írja a hvg.hu a független országgyűlési képviselő, Szél Bernadett közérdekű adatigénylése nyomán.

Nemzeti összetartozás napja - Megemlékezés a Fejér megyei K
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A portál és a független országgyűlési képviselő június óta szeretné megtudni, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának melyik háttérintézménye foglalkoztatja azt az irodalomtörténészt, aki szerint Kertész Imre nem magyar, Spiró György nem ember, Petri György a pokolra jutott, Esterházy Pétert pedig nem kell tanítani, mert rombolta a kultúrát. A kérdést az Emmi először azzal rázta le, hogy ami a háttérintézményeit illeti, nem ő az adatkezelő, ami után a hvg.hu az Oktatáskutató- és Fejlesztő Intézetet (OFI), az alaptantervért felelős miniszteri biztos vezette a Klebelsberg Központot (KK) és az Oktatási Hivatalt is megkereste a kérdéseivel. Az OFI És a KK visszadobta a labdát azzal, hogy a portál forduljon az Emmihez, az OH azonban nem válaszolt, a hvg.hu háttérinformációi szerint azért, mert az Emmi akadályozza a válaszadást a „nem baráti” sajtó által feltett kérdésekre. Ezután következett Szél Bernadett második köre, a független országgyűlési képviselő ugyanis pontosítva újra beadta a közérdekű adatigénylését. Az Emmi szűkszavú válasza így hangzik:

Tájékoztatom, hogy Takaró Mihály úr az Oktatási Hivatallal áll szerződéses jogviszonyban.

Az irodalomtörténész havi 480 ezer forintért dolgozhat a Nemzeti alaptanterven a Hajnal Gabriella miniszteri biztos irányításával működő, csaknem ötven szakértőből álló kerettantervi munkabizottságok egyik tagjaként a magyar nyelv és irodalom kerettantervi bizottságában. Szerződése 2019. június 17-től 2019. december 31-ig szól. Korábbi információk szerint a NAT „hazafiasításáért” felelős munkacsoportot ő vezeti.

Arra a kérdésre, hogy ki döntött Takaró Mihály foglalkoztatásáról, egyelőre senki nem válaszolt, de maga Kásler Miklós, az Emmi vezetője volt az, aki március 15. alkalmából József Attila-díjjal tüntette ki. 

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.