Tagadja a tankerület, hogy bekérték volna a hiányzók névsorát

Azt írják, a Belső-Pesti Tankerületi Központ nem kért a mai napon (sem) külön eljárásban személyi adatokat tartalmazó adatszolgáltatást az iskolai hiányzások kapcsán a fenntartásában működő intézményektől.

2022. október 5., 18:31

Szerző:

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, információink szerint a Belső-Pesti Tankerületi Központ bekérte azon diákok névsorát, akik ma hiányoztak az iskolából. Vagyis azokat, akik kiálltak a tanáraik mellett. Ez az a tankerület, ahová a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium is tartozik, az az intézmény, ahonnan a közelmúltban menesztették azokat a tanárokat, akik részt vettek a polgári engedetlenségi mozgalomban. 

A tankerület cáfol

Egy olvasónk levelet kapott az egyik belvárosi középiskolától. Az iskola a Belső-Pesti Tankerületi Központ utasítására azt kéri a szülőktől, hogy igazolják a hiányzó gyerekeket.

“Kedves Szülők! Kérem, hogy aki ma hiányzott – ha csak az első két óràra is – küldjön, vagy írjon mielőbb igazolàst, mivel a tankerület kinyomtatva, fénymàsolva kéri a tanàroktól” – állt a levélben.

Megkeresésünkre Serfőző Andrea, a Belső-Tankerületi Központ sajtóreferense az alábbi tájékoztatást nyújtotta: „Minden köznevelési intézmény a saját házirendje szerint köteles a tanulói hiányzások rögzítését és igazolását naprakészen követni és kezelni. A házirend nem lehet ellentétes a mindenkor érvényes jogszabályokkal.

Az információjukkal ellentétben a Belső-Pesti Tankerületi Központ nem kért a mai napon (sem) külön eljárásban személyi adatokat tartalmazó adatszolgáltatást az iskolai hiányzások kapcsán a fenntartásában működő intézményektől.

A Központ nem kérte sem a szülői, sem az orvosi igazolások beküldését sem. Azokban az intézményekben pedig, ahol a hiányzók magas száma miatt tanórák megtartása maradt el, ott pótlásokra lesz szükség.”

(Kiemelt fotónk: Szolidaritási tüntetés 2022.10.05-én. Fotó: Petrik Katalin)

 

07:12

Novák Katalin magyar köztársasági elnök kedden találkozik Sergio Mattarella olasz köztársasági elnökkel, majd szerdán Giorgia Meloni miniszterelnökkel is. A köztársasági elnök meghívására utazik az olasz fővárosba. Mellettük fogadja majd őt több képviselő és szenátor is.

06:00

A pedagógusok 2022. január 31-én tartották meg első, figyelmeztető sztrájkjukat. Bár a kormány a tanárok egyetlen sztrájkkövetelését sem teljesítette, sőt, időközben jogszabálymódosításokkal tette lehetetlenné a törvényes sztrájkjog gyakorlását, a tanárok mégis kitartottak. Nagy Erzsébettel, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi tagjával beszélgettünk az elmúlt egy évről, a jelenlegi tervekről és az elért eredményekről.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.