Tagadja a tankerület, hogy bekérték volna a hiányzók névsorát

Azt írják, a Belső-Pesti Tankerületi Központ nem kért a mai napon (sem) külön eljárásban személyi adatokat tartalmazó adatszolgáltatást az iskolai hiányzások kapcsán a fenntartásában működő intézményektől.

2022. október 5., 18:31

Szerző:

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, információink szerint a Belső-Pesti Tankerületi Központ bekérte azon diákok névsorát, akik ma hiányoztak az iskolából. Vagyis azokat, akik kiálltak a tanáraik mellett. Ez az a tankerület, ahová a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium is tartozik, az az intézmény, ahonnan a közelmúltban menesztették azokat a tanárokat, akik részt vettek a polgári engedetlenségi mozgalomban. 

A tankerület cáfol

Egy olvasónk levelet kapott az egyik belvárosi középiskolától. Az iskola a Belső-Pesti Tankerületi Központ utasítására azt kéri a szülőktől, hogy igazolják a hiányzó gyerekeket.

“Kedves Szülők! Kérem, hogy aki ma hiányzott – ha csak az első két óràra is – küldjön, vagy írjon mielőbb igazolàst, mivel a tankerület kinyomtatva, fénymàsolva kéri a tanàroktól” – állt a levélben.

Megkeresésünkre Serfőző Andrea, a Belső-Tankerületi Központ sajtóreferense az alábbi tájékoztatást nyújtotta: „Minden köznevelési intézmény a saját házirendje szerint köteles a tanulói hiányzások rögzítését és igazolását naprakészen követni és kezelni. A házirend nem lehet ellentétes a mindenkor érvényes jogszabályokkal.

Az információjukkal ellentétben a Belső-Pesti Tankerületi Központ nem kért a mai napon (sem) külön eljárásban személyi adatokat tartalmazó adatszolgáltatást az iskolai hiányzások kapcsán a fenntartásában működő intézményektől.

A Központ nem kérte sem a szülői, sem az orvosi igazolások beküldését sem. Azokban az intézményekben pedig, ahol a hiányzók magas száma miatt tanórák megtartása maradt el, ott pótlásokra lesz szükség.”

(Kiemelt fotónk: Szolidaritási tüntetés 2022.10.05-én. Fotó: Petrik Katalin)

 

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.