Szúrós szag terjengett egy budapesti szupermarketben, ezért ki kellett üríteni az épületet

2019. október 28., 21:27

Szerző:

Szúrós szag miatt kiürítettek egy szupermarketet Budapest XVII. kerületében, a Pesti úton hétfő este - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Kolozsi Péter elmondta: az épület egyes részein szúrós szagot lehetett érezni. Néhány ember fejfájásra panaszkodott. A mentőket is riasztották. Mintegy száztíz ember hagyta el az épületet.

A katasztrófavédelmi mobil labor és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság doktorszolgálata is a helyszínen van, és várják a csatornázási művek embereit is - tette hozzá.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.