Szürkezóna felszámolása miatt államosítják a CT- és MR-vizsgálatokat

Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár szerint tiszta viszonyok teremtése a cél.

2023. július 6., 11:35

Szerző:

Amint arról korábban beszámoltunk, a költségvetési törvény módosításával államosítják a CT- és MR vizsgálatokat, illetve kiszervezik a kórházi gyógyszertárakat is. A Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára szerint tiszta viszonyok teremtése a cél. Szeretnék a köz- és magánellátást egyértelműen szétválasztani – idézi a politikust a 24.hu

Takács Péter szerint „most indult el a közigazgatási egyeztetés útján és társadalmi egyeztetésen van jelenleg”, ugyanakkor a parlament már elfogadta a javaslatot, már csak Novák Katalin köztársasági elnök aláírására vár. 

Az államtitkár azt is hozzátette, hogy ezzel az állami tulajdonban lévő eszközpark modernizálásáról szól, bár a 24.hu erre vonatkozó részt nem talált a törvényben. 

A Magyar Orvosi Kamara szerint a változás tovább ront a más amúgyis kritikus mértékű szakmeberhiányon. 

(Kiemelt képünkön: MR-vizsgáló. Fotó: Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance)

 

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.