Edzés közben agyrázkódásig vert egy 14 éves gyereket egy 32 éves bokszoló

Az agyrázkódást két orvos is megállapította. 

2024. szeptember 24., 09:57

Szerző:

Sokkoló, ami a szombathelyi Haladás ökölvívó termében történt. Egy 32 éves bokszoló ugyanis edzés közben addig ütött egy 14 éves gyereket, amíg a fiú agyrázkódást nem kapott. 

Kihívta bokszolni 

Az esetről a gyerek apja számolt be, elmondása szerint a fia még csak a harmadik edzésén vett részt, amikor az idősebb, tapasztaltabb és versenyzői múlttal rendelkező ökölvívó kihívta bokszolni. A gyerek jelezte, hogy inkább a korosztályából bunyózna valakivel, azonban a férfi azt ígérte neki, nem fog erőseket ütni, csak tanítani szeretné – írja a Népszava. A kamasz fiú nem mert nemleges választ adni, majd fejvédő nélkül bement a szorítóba. 

A fejét többször megütötte 

Az édesapa állítása szerint az edzésen két másik edző is jelen volt, egyikük a szakosztályvezető. A 32 éves férfi a ringben aztán a fiatal fiú fejét és mellkasát többször is megütötte. A tinédzser pár pillanatra az eszméletét is elveszette, az egyik, fejére mért ütéstől. Az apuka azt mondja, a fia a kezét sem tudta felemelni, így azt sem tudta jelezni, baj van. Ezután még egy ütést kapott, amitől kiesett a fogvédője, ekkor le tudta venni a kesztyűjét, majd kimenekült a szorítóból. 

Alig merte elmondani a szüleinek 

A fiú azt mondja az edzőknek látnia kellett, hogy nem bírja az erős ütéseket. Az edzők közül egyik sem kérdezte meg a sráctól, hogy minden rendben van-e, csak az ellenfele kiáltott oda neki, hogy egyben van-e. A srácért aztán az édesapja ment edzés után, azonban először a fiú el sem merte mondani, mi történt vele. Otthon aztán szédült és többször hányt, ezért elmondta a szüleinek a dolgot, akik bevitték a  Markusovszky-kórház sürgősségi osztályára.

Két orvos is megállapította az agyrázkódást 

A kórházban aztán két orvos is megállapította, hogy a gyerek agyrázkódást szenvedett, ezt a zárójelentésben is rögzítették. A szülők az eset után feljelentést tettek a rendőrségen. A hatóság a lappal közölte, a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. Az édesapa azt mondja, a gyerek egyébként még napokkal az eset után is szédült és hányt. A szülők a Haladásnál is panaszt nyújtottak, ahonnan azt az ígéretet kapták, kivizsgálják a történteket.