Szombathely fideszes polgármestere ünnepélyesen felavatott negyven óvodaablakot

2018. szeptember 27., 13:27

Szerző:

A szombathelyi Pipitér Óvoda még csak félig sincsen kész. Negyven ablakot cseréltek ki a homlokzaton, kialakítottak egy akadálymentesített bejáratot és mosdót. 

De még csak az épület egyharmadával végeztek

– írja az Átlátszó.

Most 10,5 millió forintot költött el a város az óvodára (feleannyit sem, mint amennyibe a polgármester új parkolója kerül), Puskás Tivadar fideszes polgármester mindennek dacára úgy érezte, hogy ez a készültségi fok is bőven elég ok a pántlikás  ünneplésre a kamerák kereszttüzében.

Az obligát szalagátvágásról készült fotó tanúsága szerint a szalag két végét egy-egy óvodás tartotta.

Puskás Tivadar volt az, aki tavaly novemberben nyíltan kimondta, Szombathely a jó viselkedése miatt kapta a városi futballklub a Haladás új stadionját az Orbán-kormánytól.

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.