Szijjártó Péter alig tudja türtőztetni magát amiatt, hogy szerinte Zelenszkij minősíthetetlen szavakkal illette Orbán Viktort

Az ATV-nek Szijjártó Péter azt nyilatkozta, alig tudja tűrtőztetni magát, hogy ne használjon durva kifejezést, amiért Zelenszkij szerinte „minősíthetetlen szavakkal” illette Orbán Viktort.

2024. július 19., 16:10

Szerző:

„Nagyon nehezen tudom türtőztetni magam, hogy ne használjak durva kifejezést” – mondta Szijjártó Péter Zelenszkij nyilatkozatáról az ATV-nek

Szijjártó haragját az váltotta ki, hogy Zelenszkij azt mondta az angliai politikai csúcson, hogy Orbán Viktor elárulta Európát, amikor elment Putyinhoz, illetőleg, hogy az EU összes problémáját meg tudják oldani a magyar miniszterelnök nélkül, az ő békemissziója nélkül is.

„Minél később beszélek róla, akár másodpercekkel is, abban reménykedem, hogy sikerült néhány olyan kifejezést leküzdeni magban vagy magamban tartani, ami eszembe jutott elsőre” – nyilatkozta Szijjártó, aki később azt is mondta, „nagyon nehezen tudom elfogadni, feldolgozni, türtöztetni magam, hogy ne használjak durva kifejezéseket”.

Azt pedig „szégyennek” nevezte, hogy emberi jogi szervezetek, az NGO-k hallgatnak, nem verik az asztalt.

Szijjártó szerint ha nem sikeres a „békemisszió”, egész Európa lángba borulhat

A külügyminiszter szerint az ukrán elnök is próbálja belerángatni a NATO-t a háborúba.

A helyzet az, hogy „mi ezt a békemissziót folytatni fogjuk”. Ha nem sikerül békét teremteni hamarosan, akkor az eddigieknél is brutálisabb helyzet alakulhat ki a frontvonalon, „és nehogy egyszer csak azt lássuk, hogy egész Európa lángba borul” – mondta a miniszter.

Szijjártó Péter szerint azt látjuk, hogy sokan, Ukrajna elnöke is „megpróbálja a NATO-t belerángatni a háborúba”.

Egy NATO-tagállam belerángatása világháborút jelentene – fogalmazott Szijjártó Péter, aki szerint nagyon jó lenne ezt elkerülni.

Végül a reményét fejezte ki, hogy “az elnök úr is partner lesz abban, hogy megmentsük az ikrán emberek életét, hogy elkezdődjenek a béketárgyalások.

 

(Forrás: Szijjártó Péter politikusi FB-oldal)