Szétverte a jég a Nyírséget csütörtökön

Tojás nagyságú jég kísérte a nyírségi szupercellát, ami tetőket változtatott szitává, de rengeteg kertet és a gyümölcsfákat is szétvert.

2023. július 21., 07:39

Szerző:

A legtöbb esetben a házak tetőszerkezetét rongálta meg a jégeső csütörtökön –. írja az Időkép. Rohodon és Kocsordon a jég okozott károkat a házak tetőszerkezetében, míg Mátészalkán egy épületet elöntött a víz. „Borzalom volt átélni is, én ilyet még csak a tv-ben láttam. Látni, hallani, ahogy szétver mindent a jég, szörnyű. Vannak házak, amelyeknek a tetejét újra kell cserepezni” - mondta egy nagyecsedi lakos az Időképnek. A Nyírségen végigsuhanó szupercellát több helyen is nagy méretű jégeső kísérte. Hol meggy, hol tojás méretű nagyságú jégdarabok pusztítottak, rengeteg anyagi kár keletkezett a térségben.

Mátészalkán kiadós eső kísérte a szupercellát, elöntötte az egyik városrészt a víz. Kiadós csapadék esett több településen is: az elmúlt 24 órában Bodrogolasziban 21 mm, Vágáhután 24 mm, míg Sárospatakon 32 mm eső hullott.

(Kiemelt képünkön: átlyukasztotta az asztalt és a székeket a jég. Fotó: Időkép Facebook oldala)

 

Tegnap 15:37

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.