Szerdai időjárás: nyakunkon a hidegfront

A bundát azért nem kell újra elővenni.

2024. április 9., 16:53

Szerző:

A változó vastagságú fátyolfelhőzet mellett a szerdai időjárás-előrejelzés szerint sok (időszakosan szűrt) napsütés várható. Szerdán már gomolyfelhők is képződnek, amelyekből előfordulhat néhol záporeső – írja a Hungaromet.

Az ország legnagyobb részén nem lesz csapadék, csak néhol fordulhat elő záporeső. A Dunántúlon nagy területen lesz erős, helyenként viharos az északi, északnyugati szél, míg keleten csak délutántól kezd élénkülni az északira forduló szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok várható, de néhol ennél hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 15 és 20, a Dunától keletre 21 és 27 fok között valószínű.

A késő esti órákban északnyugat felől egy hidegfront érkezik és vonul át szerdán hazánkon.

A hidegfront érkeztével szerda hajnaltól északnyugatira fordul a szél, amelyet a Kisalföldön, és a Dunántúl északi felében viharos, olykor akár erősen viharos széllökések is kísérhetnek. A széllökések erőssége várhatóan a kora délutáni órákig éri el a csúcspontját, majd fokozatosan veszít erejéből. A legnagyobb lökések a 70-85 km/h- át érhetik el (magasabban fekvő területeken egy-egy 90 km/h körüli széllökés sem kizárt).

(Kiemelt képünk ilusztráció. Fotó: Szántai Edina/168.hu)

 

 

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.