Szerda este leállt a sürgősségi osztály az Uzsoki Kórházban

Orvoshiány alakult ki.

2021. augusztus 5., 17:19

Szerző:

Dr. Kunetz Zsombor a Facebookon osztotta meg, hogy szerda este leállt a sürgősségi osztály az Uzsoki Kórházban. Az orvos egy belső körlevélből is idéz, amiben a kórház orvosigazgatója így fogalmaz: „Az ESZJTV (Egészségügyi Jogállásról szóló Törvény sic!) bevezetését követően sürgősségi betegellátó osztályunkon a vállalkozó orvosok felmondásával jelentős orvoshiány alakult ki, így az SBO működését augusztus 4-én 18 órától intézményünk lemondani kényszerült.”

Az egészségügyi szakértő szerint ez „tökéletes példája az agresszív, át nem gondolt, úthenger mentalitásnak”. Álláspontját azzal indokolja, hogy az új egészségügyi jogállási törvény megnehezítette azon magánpraxist üzemeltető orvosok működését, akik eddig több intézményben is dolgozhattak egyszerre.

„Holnap, majd amikor a sebészeten lesz ugyanez a helyzet, vagy a kardiológián, akkor azt is bezárják? Végül a kórházat is?” – zárja posztját a szakorvos.

(Kiemelt kép:  Az Uzsoki Utcai Kórház felújított régi épületsora és (mellettük jobbra) a modern, újabb szárnyépület részlete a főváros XIV. kerületében, a Korong utcában 2016. április 20-án. Fotó: MTI / MTVA / Jászai Csaba)