Szépen haladunk, már a Facebookon keresnek orvosokat a miskolci kórházba

2018. április 26., 12:17

Szerző:

„Szakorvosokat, orvosokat keresünk Miskolcon a sürgősségi osztályra"

– olvasható a miskolci kórház egyik orvosának felhívása saját Facebook-oldalán. Az orvos külön hozzáteszi, hogy kiemelt bérezésre számíthat az, aki munkát vállal az ottani sürgősségi betegellátó osztályon (SBO-n) – szúrta ki a 24.hu.

A miskolci kórház legutóbb azért került a hírekbe, mert váratlanul leváltották az intézmény igazgatóját. Tiba Sándor a felmentését egy főorvosi értekezlet előtt néhány perccel tudta meg.

A menesztett főigazgató a Népszavának azt mondta, az lehetett a leváltásának az oka, hogy az öt tagkórház fúziójakor átnézte a szerződéseket. Csaknem tucatnyit meg is szüntetett, mivel előnytelenek voltak – írja a lap.

A kórház helyzetét sajnálatosan jól jellemzi az is, hogy – mint mi is megírtuk – jelzálog került a kórház sugárterápiás készülékeire, miután a gyógyintézmény évek óta nem fizetett az üzemeltetőnek. A berendezéshez nyúlni – így például javíttatni is – csak a bank előzetes írásos engedélyével lehet.

 

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.