Ismét bekopog az ablakon a fagy

Döntően borult idő várható, délen, délkeleten átmenetileg szakadozhat, vékonyodhat a felhőzet.

2024. január 6., 09:28

Szerző:

Több helyen, több hullámban kell esőre, záporra számítani, legkisebb eséllyel a délkeleti megyékben valószínű csapadék. A Viharsarokban a déli, délkeleti, a nyugati megyékben az északira forduló szelet kísérik élénk, utóbbi tájon késő estétől erős széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 16 fok között várható, északnyugaton az alacsonyabb, a déli, délkeleti országrészben a magasabb értékekkel. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap délután erős lehűlés érkezik, észak felől áramlik majd be a fagyos levegő. Hétfőn az ország nagy részén már egész nap fagyni fog.

(Kiemelt kép illusztráció. Fotó: JAN WOITAS / DPA / AFP)

A Diákhitel Központ korábbi vezetőjének, Varga Judit volt férjének elmondása szerint a legfelső politikai körökből nem kapott támogatást az elmúlt hetekben, de belső fideszes körökből igen, „illetve olyan helyekről is kaptam támogatást, amit nem gondoltam”. Példaként egyházi vezetőket, régi barátokat, illetve a Történelmi Magyar Családok Szövetségét említette – derül ki Magyar Péter Telexnek adott interjújából.

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.