Szél Bernadett: Ne beszéljenek a gyerekvállalás fontosságáról klímaszkeptikusok

Az országgyűlési képviselő közösségi oldalán osztotta meg véleményét a Budapesti Demográfiai Csúcs sztárvendégével kapcsolatban. 

2021. szeptember 23., 18:42

Szerző:

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közösségi oldalán reagált arra, hogy a fővárosban megrendezett Budapesti Demográfiai Csúcson történtekre. A konferencián részt vett Mike Bence volt amerikai alelnök, aki a Trump adminisztráció idején töltötte be hivatalát, illetve maga Orbán Viktor is ismertette a magyar kormány családpolitikai elképzeléseit a fórumon.

„Klímaszkeptikusok beszélnek a gyerekvállalás fontosságáról? Mennyire lehetnek fontosak a gyerekek annak, aki kilép a Párizsi Klímaegyezményből?” – írja bejegyzésében Szél Bernadett utalva arra, hogy a Trump adminisztráció azt hangoztatta, hogy a klíma válság nem egy valós probléma. A volt amerikai elnök többször is kétségbe vonta a tudósok egybehangzó véleményét a klímaváltozással kapcsolatban. 

Pence egyébként a rendezvényen dicsérte az Orbán-kormány családpolitikáját. Hozzátette, hogy a nemzetek és a nyugati civilizáció alapköve a család. 

(Kiemelt kép: Szél Bernadett Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)