Szél Bernadették kiálltak Navalnij mellett, a rendőrség feljelentést tett az akció nyomán

Szél, Hadházy és Fekete-Győr április 21-én az orosz ellenzéki politikus melletti kiállásuk jeleként festették fel a #FreeNavalny feliratot a Külügyminisztérium elé.

2021. május 13., 20:16

Szerző:

Szél Bernadett levelet kapott a rendőrségtől, amiben az áll, hogy ismeretlen személlyel szemben szabálysértési feljelentést tesznek amiatt, hogy 2021 április 21-én felfújták a #FreeNavalny feliratot Budapesten a Külügyminisztérium elé – derül ki a képviselő Facebook-posztjából.

„Tájékoztatom, hogy a Készenléti Rendőrség szabálysértési feljelentéssel élt ismeretlen személlyel szemben, tekintettel arra, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján Ön, valamint Dr. Hadházy Ákos Ányos és Fekete György András 2021. április 21. napon 18 óra 35 perc körüli időben a Budapest, II. kerület, Bem József tér 5. szám alatt lévő Külügyminisztérium 1-es objektuma előtti járdára rózsaszín festék spray-el felírták a „ #FREENAVALNY” feliratot, mely cselekménnyel elkövették a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 177. § (1) bekezdés b) pontjába ütköző, és a szerint minősülő tulajdon elleni szándékos rongálás szabálysértését.

A képviselő erre reagálva azt írta, mentelmi jogomról lemondva/attól megfosztva szabálysértés vádjával bíróság elé küldik. Megjegyezte: nem tudja, ki az a Fekete “György” András, bárki legyen is ő, nem volt ott, Fekete-Győr András viszont nagyon is és Hadházy Ákossal együtt feltehetően hamarosan ő is kap egy hasonló levelet – írta. Szerinte a lemosható festék nem rongálás, de mint írta, „ezt majd a bíróságon megbeszéljük."

2021. április 21-én ezrek tüntettek azért Oroszországban, hogy a bebörtönzött ellenzéki, Alekszej Navalnij megfelelő orvosi ellátást kaphasson a börtönben. Ezen megmozdulásokkal szimpatizálva Szél Bernadett, Fekete-Győr András és Hadházy Ákos ellenzéki politikusok felfújták a #FreeNavalny-feliratot a budapesti Külügyminisztérium épülete elé.

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.