Szél Bernadett érzelmes posztban magyarázkodik a gázos rap szám miatt

Szél nem érti, miért kellene a politikának ugyanazt a tíz „unalmas eszközt használnia”.

2021. szeptember 15., 14:14

Szerző:

„Az a jó a politikában, hogy mindenkiből kihozza az igazi énjét. Igen, én egy 45 éves háromgyermekes budakeszi nő vagyok, akinek van egy 50 éves józsefvárosi barátja, aki kb. az egész életét az ápolásra szoruló gyermekeknek szenteli — és nem csak a saját nagyfiának, de az összes magyar érintett gyermeknek” – írta Facebook-oldalán Szél Bernadett független országgyűlési képviselő Csordás Anettról. Csordás Anett országgyűlési képviselőjelölt, aki a Momentum színeiben indul az előválasztáson.

„Ő és a civil közössége, ahol hajléktalan aktivistától kezdve elkötelezett közösségépítőig sokféle ember van, hívtak, hogy csináljuk együtt meg Anett kampányszámát. Ami rap, mert Józsefvárosban vagyunk, a Szigony utcától nem messze, és ott (is) sokan, nagyon sokan szeretik ezt a műfajt.”

Szél nem érti, miért kellene a politikának ugyanazt a tíz „unalmas eszközt használnia”: „miért ne lehetne kísérletezni, új dolgokat kipróbálni, más irányokat felfedezni? És igen, én nem öltöny-nyakkendős kiskosztümös verzióban, sofőrös autókból politizálgatok — de vegyük elő a dolog másik részét is, most beszéljünk egy picit rólatok, konkrétan azokról, akiktől sok-sok gyűlöletet kaptam az elmúlt napban” – tette hozzá.

Szél szerint itt a fél magyar sajtó, jogásztól kezdve államtitkárig azon pörög egy napja, hogy a személye milyen botrányos. „Sovány, sőt drogos és alkoholista, elmebeteg, és egyáltalán milyen már a lila nadrágom. Tudjátok: politikusként együtt élek ezekkel, nem is igazán érdekel, sosem tudtak a munkámon fogást találni, ezért mindig ez ment. De az ég szerelmére, milyen példát mutattok Ti az országnak? Sőt! Mit mutattok a gyerekeinknek azzal, ahogyan a közösségi médiát használjátok? Tényleg azt hiszitek, hogy az a ciki, hogy én Csordás mellett rappelek, az meg menő, hogy alkotmányjogásztól a magyar kormány államtitkáráig közösségi gyűlöletkeltést csináltok? Nem, barátaim: Ti vagytok nagyon cikik” – írta a képviselő.

Szél hozzátette: „Nem, nem ciki másnak lenni, mint amilyet a Fidesz propagandaközpontban legyárt a gép, az viszont iszonyú ciki, hogy Ti csak a gyűlöletet tudjátok kelteni. Ahogy írtam, a politika mindenkiből kihozza az igazi énjét. És most megint láthattuk: ez a Ti igazi énetek, ezt hozta ki belőletek a politika. És ezt adjátok Magyarországnak. Na ez a ciki” – zárta.

(Kiemelt kép: Szél Bernadett Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)