Már lehet szavazni Magyar Péter EP-jelöltjeiről: TikTok-sztár orvos, fizikus is akad köztük

Nyilvánosságra került a Magyar Péter nevével fémjelzett Tisza Párt EP-listájára kiválasztott 10 jelölt kiléte.

2024. április 17., 18:05

Szerző:

A TISZA Párt jelöltjei listán elfoglalt helyéről a Talpra Magyarok! oldalán online lehet szavazni – értelemszerűen minél előrébb van valaki a pártlistán, annál nagyobb esélye van bekerülni a június 9-i választáson az Európai Parlamentbe. Magyar Péter április elején hirdette meg az „Európai Parlamenti Képviselőjelölti Pályázatot”, amire azok jelentkezését várta, akik szeretnének felkerülni a leendő pártja EP-listájára – írja a Telex.

„A pályázat keretében öt-öt olyan hölgyet és urat szeretnénk kiválasztani, nyílt és átlátható módon, akik végzettségük és tapasztalatuk alapján alkalmasak és képesnek is érzik magukat arra, hogy közéleti pályára lépjenek és Magyarországot és a honfitársaikat európai parlamenti képviselőként képviseljék.” A politikus állítása szerint több mint 500 (egészen pontosan 538) jelentkező közül egy tíztagú bizottság választotta ki a 10 legalkalmasabbnak talált jelöltet.

A 10 jelölt közé végül 6 nő és 4 férfi került, az online szavazáshoz feltöltött életrajzaik és a YouTube-ra feltöltött videóik alapján valóban impozáns karriert befutó embereket választottak ki. Van közöttük


• sebész/egészségügyi kommunikációs szakértő, a legnagyobb, egészséggel foglalkozó magyar TikTok-csatorna üzemeltetője,
• a Shell egykori országigazgatója, jelenleg vezetőfejlesztési és esélyegyenlőségi tanácsadó,
• technológiai szabályzással foglalkozó jogász,
• a Meta londoni irodájának jogtanácsosa,
• az Európai Bizottságnál lehúzott 15 éve után jelenleg őstermelőként gazdálkodó kárpátaljai magyar,
• az Igazságügyi Minisztériumot és a Gazdasági és Versenyhivatalt megjárt uniós szakértő,
• a CERN, majd a Cambridge-i Egyetem kutató fizikusa,
• Londonban dolgozó projektmenedzser-vállalkozási tanácsadó.

Magyar szerint egyébként a Fideszhez hasonlóan valószínűleg 21 képviselőjelölt lesz a Tisza Párt EP-listáján, amin a politikus helyet ajánlott fel Tarr Zoltán egykori református lelkésznek, akit kirúgtak az állami állásából, miután felszólalt a múlt szombati tüntetésen.


A Nemzeti Választási Bizottság csütörtökön délután vette nyilvántartásba jelölőszervezetként a Tisza Pártot, melybe Magyar Péter gyakorlatilag betársult, hiszen az „ideológiamentes, se jobb-, se baloldali, alulról szerveződő” szervezetet 2021-ben alapította két egri férfi.

(A kiemelt képen Bogdán Csaba, a TISZA Párt EP-parlamenti képviselőjelöltje. Forrás: Magyar Péter Facebook-oldala)