Szanyi Tibor: 'Egyre zavarosabb mutyi' az ellenzéki előválasztás

A jelöltállításról, a vidék problémáiról is beszélt, de korábbi pártjának is beszólt.

2021. július 28., 07:32

Szerző:

Tavaly még azt hittük, hogy ez egy valódi verseny – mondta Szanyi Tibor az előválasztásokról a Heti TV Pirkadat című műsorában. Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) elnöke szerint már tavaly, „a szerencsi választásokon kiderült, hogy ez inkább egy egyre zavarosabb mutyi.” A párt ezért nem is vesz részt az ellenzéki válogatón.

Egy náci-konzervatív liberális vetélkedőben baloldali pártként nem kívánunk részt venni – mondta. Arról is beszélt, hogy eddig még nem sikerült mind a 106 választókörzetben képviselőjelöltet találniuk, de az év végéig ez sikerülni fog. A párt vidéki kampányáról is beszélt. Elmondta, hogy az utóbbi időszakban 80 kistelepülést kerestek fel. Szerinte a „budapesti témák”, mint például a Fudan ügye, vagy az LMBTQ-jogok – egyike sem jött elő az itteni választóknál, kizárólag az életminőség javítása fontos.

Az ISZOMM esélyeiről a választásokon azt mondta: Egy sportolótól sem illik megkérdezni azt, hogy miből gondolja, hogy győzni fog? Azért ment oda, hogy győzzön. Szerinte Magyarország 30-40 százaléka pozitívan tekint a szocializmus hívószavára. Korábbi pártjának, az MSZP-nek jelenlegi vezetését pragmatistának, megalkuvónak, jobboldali liberálisnak nevezte. A teljes beszélgetést alább lehet megnézni:

(Kiemelt kép: interjú Szanyi Tiborral a Pirkadat című műsorban 2021. június 16-án)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.