Szájer távozik Schmidt Mária alapítványától

A kuratórium tagja volt.

2020. december 4., 09:05

Szerző:

A Népszavának adott tájékoztatás szerint Szájer József – miután megvált EP-mandátumától és kilépett a Fideszből – a Schmidt Mária-féle közalapítvány kuratóriumi tagságáról is lemond.

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány honlapjának tanúsága szerint a kuratórium tagja Szájer József is, aki – vagyonnyilatkozata alapján – ebbéli tisztsége után javadalmazásban részesül-írja a Népszava.

Szájer József közismert okokból lemondott európai parlamenti mandátumáról, és azt is bejelentette, hogy kilép a Fideszből.

A Népszava felkereste Schmidt Mária nevével fémjelezett közalapítványt, azt tudakolva, hogy Szájer a kuratóriumi tisztségétől is megvált-e, ha igen, indokolta-e döntését. 

A válasz szerint “Szájer József a közalapítványban betöltött kuratóriumi tisztségétől megvált. Döntését nem indokolta”-írják.

Farkas Ciprián, Sopron kormánypárti polgármestere a közösségi oldalán csütörtök délelőtt adta hírül: „Szájer József levélben hozta tudomásunkra, hogy lemond Sopron városától kapott díszpolgári címéről. A döntését tudomásul vettük és elfogadtuk. Az erről szóló határozat a veszélyhelyzet miatt polgármesteri hatáskörben született meg”-írják.