Szabó Tímea beszólt egy nagyot Orbán Viktor bejelentésére

A politikus szeretne tudni egy-két dolgot.

2021. július 21., 16:58

Szerző:

Ezek full nem százasok, komolyan – írta Szabó Tímea a Facebookon. A Párbeszéd politikusa arra reagált, hogy szerdán Orbán Viktor bejelentette, gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez. A miniszterelnök öt kérdést tesz fel a magyaroknak, köztük azt is, hogy „támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?”

Szabó Tímea azt írta a Facebookon: „Szeretném tudni, hogy eddig hány gyerek szeretett volna itthon nemváltoztató műtétet magán, amit utána engedélyeztek. Ezek full nem százasok, komolyan”. Orbán Viktor szerdán jelentette be, hogy gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez, mert Brüsszel szerinte megtámadta Magyarországot a „gyermekvédelmi törvény” (pedofiltörvény), miatt. A magyar miniszterelnök azt állítja, hogy a brüsszeli bürokraták azt akarják, hogy az óvodákba és iskolákba bejárjanak az LMBTQ-aktivisták. 

(Kiemelt kép: Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés ülésén 2021. február 15-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)