Üvegtörő kalapáccsal ütött barátnője orrára egy férfi a debreceni vonaton, miután összevesztek egy bejegyzésen

2020. július 29., 14:52

Szerző:

A Püspökladányi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki az útitársával kialakult vitáját erőszakkal rendezte – írja az ügyészség.

A vádlott és a lány baráti viszonyban állnak és 2019. október 12-án kora délután együtt indultak szórakozni Debrecenbe egy Budapestről induló vonattal. Útközben összevesztek, mivel a férfi egy közösségi oldalon egy olyan bejegyzést tett közzé, ami nem tetszett a lánynak. Vitájuk közben a folyosóra is kimentek, ahol folytatták a veszekedést.

A Karcag és Püspökladány közötti útszakaszon a lány tartott attól, hogy a fiú bántalmazni fogja őt, ezért visszament a fülkéjükbe és belülről tartotta az ajtó fogantyúját, hogy a vádlott ne tudjon utána menni. A férfi ekkor levette a folyosón elhelyezett üvegtörő kalapácsot, és azzal kétszer ráütött a fülke ajtajára, aminek betört az üvege.

A kitört üvegen keresztül benyúlt, és a kalapács hegyes végével ráütött a lány orrára.

A lány nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de a férfi szándéka súlyos sérülés okozása volt.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést, illetve pártfogó felügyeletet indítványozott. Azt is kérte, hogy a bíróság kobozza el a kalapácsot.

2024. április 30., 17:30

A kedvező időjárásnak köszönhetően idén sok strand korábban nyit, mint az előző években. Május elsején már egészen sok strand látogatható lesz, a hétvégén pedig még több helyen csobbanhatunk.

2024. április 30., 13:48

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.