Egy zuglói technikum arra kéri a diákokat, hogy jól öltözzenek fel, és vigyenek magukkal ülőpárnát, plédet

Továbbá az elektronikus oktatástechnikai eszközöket sem lehet használni az órán és a mobiltelefonok töltése szigorúan tilos.

2022. október 6., 15:40

Szerző:

Az energiaválság szélsőséges lépésekre kényszerítheti az iskolák fenntartóit. A zuglói Wesselényi Miklós Műszaki Technikum egyik osztályfőnöke levélben értesítette a tanulókat és azok szüleit, hogy miután legalább 25 százalékkal kell csökkenteni az energiafogyasztást – aminek betartását rendszeresen ellenőrzik majd –, a továbbiakban nem nagyon lehet olyan dolgokat használni az iskolában, ami árammal működik – írja a 444.

Drasztikus lépések

A technikumban ezután „szigorúan tilos” tölteni a telefonokat, nem lehet „feleslegesen” használni a lámpákat és nem lehet saját laptopot sem használni.  A 444-hez eljutott egy másik levél tartalma is, amelyet a múlt héten kaptak a tanárok. Abban azt írták, hogy a tanáriban korlátozták a hűtőszekrények használatát, de ezen felül korlátozták a nyomtatók és egyéb elektronikai eszközök használatát is. Mármint „a projektorok és számítógépek használatát”, ami azt jelenti, hogy„informatikaórán minimális gyakorlati foglalkozást kell tartani a gépek fogyasztása miatt”.

A 444 úgy tudja, a tanároknak küldött levélben az állt, hogy ha nem jön össze az energiafogyasztás 25 százalékos csökkentése, „további szankciók” várhatók. Olvasójuk azt írta erre: „Ezzel csak annyi problémánk van, hogy gyakorlatilag minden órán projektort használunk, így ennek a korlátozása csak az idiotizmus jele.” 

A fenntartó ebben az iskolában is 18 fokos hőmérsékletet írt elő, és hogy ezt tartani tudják, szellőztetni csak a két nagyszünetben lehet majd, „a hetes kötelessége, hogy ügyeljen arra, hogy a többi szünetben ne lehessen nyitva ablak”.

Emellett azt kérik a diákoktól, hogy „mindenki öltözzön fel jól, lehetőleg rétegesen”, illetve

vigyenek magukkal „ülőpárnát, plédet”, hogy „ne fagyjanak oda a székhez”, mert „a fűtési időszakban az első órán még hideg lehet”, miután nem indul be azonnal a fűtés, „az utolsó órán pedig már hideg”, mert már korábban leállítják a fűtést, „mivel a tanítás befejeztével az iskola épületét el kell hagyni”.

(Kiemelt fotónk illusztráció:MTI Fotó: Nagy Lajos)

Tegnap 19:40

A Szikra Mozgalom azt szeretné, ha a gazdagok is befizetnék az adókat ezért csekkeket vittek a belvárosi Tropicana kaszinó bejáratához és el is állták azt. A biztonsági őrök és a rendőrség egyelőre nem tudták őket eltávolítani onnan.

Tegnap 16:49

A jegybank elnökének igaza van abban, hogy baj van, de a baj mindenkit érint: a magas energiaárak egész Európában recesszió felé viszik a gazdaságokat – közölte a pénzügyminiszter Facebook-oldalán hétfőn.