Sose lesz vége – A Jobbik visszaköveteli Jakab Péter mandátumát

Parlamenti mandátumának visszaadására szólította fel Jakab Pétert, a pártból és annak képviselőcsoportjából is kilépett korábbi elnököt, frakcióvezetőt a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos választmánya.

2022. augusztus 14., 15:10

Szerző:

Vasárnapi közleményük szerint előző nap tartott ülésén döntött úgy egyhangúlag a testület, hogy felszólítják a Jakab Pétert, a Jobbik közösségétől kapott listahelyért járó mandátumot azonnali hatállyal adja vissza a pártnak.

„Péter! Ez a közösség egykoron felnézett rád és követett. Mára viszont csak annyit lát belőled, hogy más hoz helyetted döntéseket, megpróbálsz különféle fortélyokkal erőforrásokat elvinni a közösségünktől és ugyanolyan esküszegő készülsz lenni, mint azok, akiket éveken át joggal kritizáltál te is emiatt” – fogalmaznak a közleményben.

Nehéz válás vége

Csütörtökön a Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton kemény levélben bírálta Jakab Pétert, akit felelősnek tart a Jobbik belviszályáért. Azt írja, hogy Jakab „intelligens, felkészült politikus volt, aki értett a mindennapok nyelvén, de nem futott el a komoly szakmai kérdések elől sem” , az új tanácsadója hatására azonban erősen megváltozott, „egy görcsbe rándult arccal, szélsőbalos proletár eszméket vadul üvöltöző politikus lett ...  akiből a közélet mémeket gyárt.”

Jakab Péter erre válaszul azt írta Facebookon, hogy úgy érzi a Jobbik elnöke választás elé állította őt a nyílt levelében, ezért kilép a Jobbikból. „Te a Jobbik új elnökeként ma választás elé állítottál: ha maradok a nép pártján, ha továbbra is nyersen, őszintén, karcosan akarok kiállni a válság vesztesei, az Orbán-rezsim károsultjai mellett, akkor nincs helyem a Jobbikban. Nos, Marci, akkor nincs helyem a Jobbikban. Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom” – írta.

A Jobbik egy rövid közleményben „meglepődöttség nélkül, de sajnálattal” vette tudomásul Jakab Péter és tanácsadója távozását.

(Kiemelt kép: Jakab Péter Facebook-oldala)