Simicska Lajos állítólag már letétbe helyezte a „ha velem bármi történne” videóját

2018. július 20., 07:55

Szerző:

Simicska Lajos munkatársaira hivatkozva a Népszava azt írja, hogy az Orbán Viktor miniszterelnökkel kibékíthetetlenül összeveszett vállalkozónak van még egy húzása a kormányfővel szemben. Mint írták,

Simicska videóra vett egy hosszú monológot, amin közös ügyeikről beszél Orbán Viktorral, és több példányban letétbe helyezte azzal, hogy „ha velem bármi történne”, kerüljön az anyag nyilvánosságra – állították a lap forrásai.

A cikk szerint Simicska Lajos arról is gondoskodott, hogy ebből többen is részleteket lássanak, így a másik oldalon is tisztában lehetnek vele, hogy mivel járna, ha ez kikerülne. A lap egyébként arról is ír, hogy Amerikába küldi a család Simicska Ádámot, az üzletember fiát, aki szeptemberben utazik a tengerentúlra.

A 26 éves Simicska Ádámnak adott atyai ukáz szerint a fiatalembernek – akit korábban sokan mint a cégbirodalom lehetséges új vezetőjét emlegettek, különösen azután, hogy 2016 tavaszán a Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Lap-, és Könyvkiadó Kft. ügyvezetője is lett – első körben angolul kell annyira megtanulnia, hogy egy év múlva bejuthasson valamelyik amerikai felsőoktatási intézménybe.

Mint írták, Simicska Ádámot követheti az oligarcha több, korábban kulcspozíciót betöltő embere is. Ez mintegy szimbolikusan is jelzi a három éves politikai küzdelmet követő teljes kapitulációt. Ismeretes, Nyerges Zsolt, Simicska Lajos egykori legfontosabb üzlettársa július 4.-én egy közleményben jelentette be váratlanul, hogy Simicska minden média-, és üzleti érdekeltségét megvásárolta.

A történet előzményeiről és következményeiről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.