Sietnie kell annak, aki Gondosórát szeretne karácsonyra

Ha holnapig megrendeli, szenteste a karácsonyfa alatt lehet az éjjel-nappali diszpécserszolgálatot biztosító készülék.

2023. november 15., 12:09

Szerző:

Aki csütörtök estig regisztrál, annak még karácsony előtt megérkezik a gondosórája – ígéri Nyitrai Zsolt Facebook-oldalán. A miniszterelnök főtanácsadója, mint egy jó marketinges, telefonszámot is megadott a rendeléshez és a kapcsolódó weboldal linkjét is elhelyezte a posztban.

A Telex szerint az információ annak tükrében érdekes, hogy korábban átlagosan 90 napot is várni kellett ezekre az eszközökre a népszerűsítő kampány hatására. Ezt erősítik meg a honlapon elérhető információk is, amik szerint regisztráció után az eszközt néhány hónapon belül szállítják ki.

A Népszava korábban próbált információt kérni a Miniszterelnökségtől, a Belügyminisztériumtól, a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézettől (NSZI), a program megvalósításáért felelős Miniszterelnöki Kabinetirodától, Nyitrai Zsolttól, illetve a programot kezelő központi portáltól arról, hogy hány gondosórát adtak át eddig, de választ csak az NSZI-től kaptak, tőlük is annyit, hogy nem ők illetékesek az ügyben. 

A Gondosóra programot a kormány 2022 tavaszán indította el a 65 évnél idősebbek számára egy éjjel-nappal elérhető diszpécserszolgálattal. A több mint 100 milliárd forintos program informatikai hátterét a NER csúcsvállalata, a 4iG dolgozta ki, és a honlap szerint jelenleg is ők biztosítják a szolgáltatást. 

(Kiemelt kép: Gondosóra FB-oldal)

Nem kicsit, nagyon: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke nyílt levelet írt Magyar Péternek, amelyben kifejtette, hogy szerinte a Tisza Párt alelnöke egy tőről metszett fideszes politikus, aki ugyan új a politikában, de „régi, jól ismert fideszes szöveget nyom”.

Nettó 1 milliárd 893 millió 839 ezer (bruttó 2 milliárd 390,5 millió) forintos keretszerződést írt alá az állami Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Zrt. a Lounge Event Kft. és a Visual Europe Zrt. kettősével március 11-én az Államalapító Szent István ünnepe alkalmából tartandó tűzijáték rendezvényszervezési feladataira -  tudta meg az rtl.hu