Semjén Zsolt nem sajnálja a pénzt állatok megölésére, Svédországba jár luxusvadászatokra

2018. március 9., 06:59

Szerző:

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, KDNP-elnök évek óta rendszeresen elutazik Svédországba, ahol titokban néhány napos luxusvadászatokon vesz részt. Ez minden pénzt megér neki, ha kell helikoptert is bevetnek, hogy mindenképpen elejtsen valamilyen állatot – derül ki a Magyar Nemzet birtokába került dokumentumokból és fényképekből.  

A lapnak nevük elhallgatását kérő vadászatszervezők beszéltek arról, hogy Semjén elsősorban jávorszarvasra és rénszarvasra, valamint siketfajdra vadászott. Ötször – 2012-ben, 2013-ban, valamint 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben – járt Svédországban vadászni. Az utakat a szervezők elmondása alapján különös óvintézkedések mellett bonyolították le. Előfordult például, hogy egy egész – körülbelül 40 fős – hotelt kibéreltek Semjénék számára, hogy csak ők legyenek a szállóban, s ne is találkozzanak másokkal, főként magyarokkal. Rendkívüli fontos, hogy Semjén Zsolt tudjon vadakat ejteni, ezért mindent el kellett követniük a siker érdekében. Kderült az is, hogy a politikus a hosszas gyaloglást sem viseli, így előfordult, hogy azt is el kellett intézni neki, hogy lóháton tudjon közlekedni.

A lap információi szerint a néhány napos utak alkalmanként 4-5 millió forintnak megfelelő svéd koronába kerültek. Az árat főként az extra kérések és a luxusköltségek növelik.

A dokumentumok és fényképek tanúsága szerint a legnagyobb szabású vadászatot tavaly szeptember végén tartották, amely alkalmával egy méregdrága helikoptert is kibéreltek Semjénék számára. A forgószárnyas segítségével sikerült utolérni például egy rénszarvast, amit aztán a miniszterelnök-helyettes le is lőtt.

A vadászatról videó is készült, amit a Hír TV mutatott be.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.