Semjén az ember teljes antropológiai valójának a megszólításáról beszélt

Mindezt a Nemzeti Vallásturizmus Tanács alakulóünnepségén.

 

2021. december 1., 19:36

Szerző:

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint a vallási turizmus az ember teljes antropológiai valóját megszólítja, testi, szellemi és lelki összetettségében, írja az MTI.

A politikus a Nemzeti Vallásturizmus Tanács alakulóünnepségén rámutatott: Magyarország legfontosabb turisztikai attrakciói vallási jellegűek, a Szent István-bazilikától kezdve a Debreceni Református Nagytemplomon és a máriapócsi kegyhelyen keresztül a Dohány utcai zsinagógáig. Ezek a helyek – felekezeti hovatartozástól függetlenül – a magyar örökség meghatározó részei – fűzte hozzá.

„A kormány, a történelmi egyházak és a Magyar Turisztikai Ügynökség összefogásával megalakuló Nemzeti Vallásturizmus Tanács célja, hogy egyrészt a magyarországi, a világon is egyedülálló vallási turisztikai kincseket »be tudjuk mutatni az egész világnak«, másrészt ezeket a helyeket »kamatoztassuk az egyházaink és az egész magyar társadalom javára« az állam segítségével és professzionális turisztikai szervezéssel”

– mondta Semjén Zsolt.

(Kiemelt képünk: Budapest, 2020. december 16. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes beszédet mond a Nemzetpolitika 2010-2020 című kiadványt bemutató sajtótájékoztatón Budapesten, a Roosevelt 7/8 Irodaházban 2020. december 16-án. A kiadvány célja, hogy átfogó képet adjon az elmúlt 10 év magyar nemzetpolitikájáról, területenkénti legfontosabb eredményeiről és meghatározó mérföldköveiről. Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

 

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elkészült hazánk legjobb munkahelyeit listázó kutatás. Az élbolyban első pillantásra meglepő cégek is: az első tízbe például bekerült a McDonald's és a MÁV is.