Védett tanúkat is meghallgatnak ma a Schadl–Völner-perben

Schadl Györgyöt kommandósok kísérték a helyszínre, Völner Pál is megjelent ma a tárgyalóteremben.

2023. június 13., 11:27

Szerző:

Három napon át tanúmeghallgatásokkal folytatódik a Schadl-Völner-per tárgyalása. Kedden reggel börtönőrök kísérték a tárgyalóteremhez Schadl Györgyöt és a harmadrendű vádlottat, R. Róbertet. A tárgyalás ma tanúmeghallgatásokkal folytatódik, köztük védett tanúkat is meghallgatnak a szünet után.

Míg a tárgyalás előtt R. Róbert az ügyvédjével egyeztetett, addig Schadl György kék füzeteket szorongatva állt a terem bejárata előtt. Nem volt egyedül, egy maréknyi kommandós őrizte őt. A tárgyaláson ezúttal Völner Pál is megjelent – írta az Index

A legutóbbi tárgyaláson a tizennegyed és tizenötöd rendű vádlott kecskeméti házaspárt hallgatta meg a bíróság. Mindeketten tagadták a bűnösségüket, és állították, hogy az ötödrendű vádlott, A. Tamás nem valósat állított, amikor belerángattak őket is az ügybe. A. Tamást a hónap elején hallgatta meg a bíróság, amikor is remegő kézzel olvasta fel a vallomását, amelyben részben elismerte a terhére rótt bűncselekményeket, de tagadta, hogy ügyésznek adta volna ki magát.

 

(Fotó: Shutterstock)