Schadl György új céget alapított, ebben az ágazatban nyomul most a korrupcióval vádolt volt végrehajtó

Schadl György szerint új cége nyilván nem a Sándor-palotát tatarozza majd, hanem lakossági és kisebb ipari ingatlanok szigetelési, felújítási munkáit végzik majd el.

2024. október 2., 10:21

Szerző:

Július végén alapították azt az épületfelújítással foglalkozó céget, aminek Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnöke is a tulajdonosa lett – írja cikkében a hvg.hu. A T&B Future Energetikai Kft.-nek jelenleg három tulajdonosa van, főtevékenysége pedig egyéb épületgépészeti szerelés. A korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolt Schadl György a lapnak azt mondta, terveik szerint lakossági vagy kisebb ipari munkákat vállalnak majd.

„Nyilván nem a Sándor-palotát tatarozzuk majd, hanem alapvetően lakossági és kisebb ipari ingatlanok esetében vállalnánk szigetelési, felújítási munkákat.” 

– közölte. 

Minden, amit a Völner-Schadl ügyről tudni kell

Ahogyan azt korábban megírtuk: Völner-Schadl perként elhíresült korrupciós botrány évekkel ezelőtt kezdődött és bővelkedik olyan fordulatokban, melyek miatt rendszeresen foglalkoztunk vele mi is. Érdemes az elején kezdeni a kissé szövevényessé váló ügy összefoglalását, mégpedig azzal a Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökét 2021 novemberében vették őrizetbe és helyezték előzetes letartóztatásba korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt. Schadl és a neje aznap több millió forintnyi euró és dirham társaságában utazott volna Dubajba nyaralni.

A rendőrök szerint viszont kapott egy fülest, és menekülni akart volna az országból, mivel az Egyesült Arab Emírségekkel Magyarországnak nincsen kiadatási egyezménye. Schadlt a helyszínen megbilincselték, előállították.

Az ügyészség 2022. október 24-én sajtóközleményben tudatta, hogy a Központi Nyomozó Ügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt vádiratot nyújtott be Schadl György és 21 társa – köztük Völner Pál – ellen a Fővárosi Törvényszéken. A vagyon elleni bűncselekmény és pénzmosás ügyében folyó eljárás lényege, hogy Völner és Schadl egymás közt korrupciós kapcsolatot alakított ki 2018 májusát megelőzően, és a MBVK elnöke 2021 júliusáig 2-5 millió forintnak megfelelő összegekben fizetett ki összesen 83 millió forintnyi készpénzt az államtitkárnak. 

(Kiemelt képünkön Schadl György. Fotó: Miskolci Egyetem)

09:30

Ros Hásáná, a zsidó időszámítás szerinti újév, az ember teremtésének évfordulója. Idén szerda este lépünk át az 5785-ös esztendőbe és veszi kezdetét a két napon át tartó őszi ünnep.