Magyar Péter bekeményít a Völner-Schadl-ügyben, több feljelentést is készül tenni

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke felülbírálati indítványt nyújt be 2024. augusztus 27-én kedden, a Völner-Schadl-ügyben hozott ügyészségi határozat ellen, valamint több feljelentést is készül tenni. 

2024. augusztus 26., 15:16

Szerző:

Ezt a hétfő reggel tartott sajtótájékoztatóján jelentette be Magyar Péter, aki elmondta az ügyészség közölte, nem tudják értelmezni a Tisza Párt elnökének azon kijelentését, hogy Schadl György Rogán Antal embere. Az ügyészség továbbá úgy véli, ez nem büntetőjogi kategória – írja a 24.hu.

Felülbírálati indítvány 

Mint ismert Magyar Péter korábban azt állította, hogy Rogán Antal emberei belenyúltak a nyomozati iratba, ám ezzel kapcsolatosan az ügyészség úgy vélekedett, ez lehetetlen. A Tisza Párt elnöke szerint viszont a kezdeti szakaszban még bele lehet nyúlni a nyomozati iratokba. Magyar Péter a hétfő reggeli, rendkívüli sajtótájékoztatón egyebek között arról beszélt, hogy több problémát is észlelt az ügyészség megszüntető határozatával kapcsolatban, éppen ezért felülbírálati indítványt nyújt be, melyet kedden hoznak nyilvánosságra. Magyar a lezáró határozat hatályon kívül helyezésében bízik, főként azért, mert úgy véli, az alapeljárásban részt vevők potenciális gyanúsítottként is szóba jöhetnek. Újságírói kérdésre, hogy a Völner-Schadl-ügyben van-e bármilyen bizonyítéka, Magyar azt válaszolta, hogy már most bőven elegendő információ és bizonyíték áll az ügyészség rendelkezésére, ezek alapján vádat lehetne emelni a bűncselekmény elkövetői ellen. 

Magyar Péter feljelentéseket tesz 

Magyar azt is elmondta, hogy a DK-hoz hasonlóan a 600 milliárdos irodaházbiznisz miatt is feljelentést tesz. Kiemelte, az utóbbi évek legnagyobb ingatlanmutyijáról van szó, így hűtlen kezelés, korrupciós bűncselekmények és hivatali visszaélés gyanúja miatt tesz feljelentést. Az ingatlanvásárlás alkalmával az állam összesen 600 milliárd forintot fizetett ki Tiborcz Isvánnak, illetve társainak az irodakomplexumért. Magyar a DK feljelentéséről is megszólalt, elmondta, részéről ez nem verseny, annak csak örül, ha minél több feljelentés érkezik. Továbbá kiemelte, minden demokrációban, ha fény derül egy ilyenre, akkor abba még aznap belebukik a kormány. 

Katasztrófa az egészségügyben 

A pártelnök az egészségügyben tapasztalt állapot miatt is feljelentést készül tenni, ismeretlen tettes ellen. A feljelentés egyik oka, hogy egy olyan levelezés jutott a birtokukba, ahol a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság egyik igazgatója elismeri, hogy nem történt meg a kórházi klímaberendezések kötelező fertőtlenítése. Magyar hozzáttette, feljelentést tesznek amiatt is, hogy az alapvető higiéniai elvárásoknak sem felel meg több kórházi épület. Az eddigi kórházlátogatásai alkalmával szinte sehol nem volt WC-papír, valamint fertőtlenítőszer sem a mosdókban. 

Harmadik világbéli állapotok vannak sok kórházban

– mondta Magyar, aki bejelentette a digitális gyóntatószék elindulását is, ahol a névtelenség megőrzése mellett lehet majd benyújtatni a NER-re nézve terhelő adatokat és információkat.

Ludas Matyi-alap 

A Tisza Párt elnöke továbbá közölte, hogy elindul az ún. Ludas Matyi-alap is, ami a párt EP-képviselői által felajánlott képviselői jövedelem jótékonysági célra történő felajánlására szolgál – írja a lap. Magyar Péter a fizetése felét, vagyis 4 ezer eurót ajánl fel (több mint másfélmillió forin), míg a többi képviselő nagyjából havi félmilló forintot ad. A pártelnök közölte, egy esetleges kormányváltás esetén a Ludas Matyi-alapot állami alappá tenné. Kérdésre, hogy a jövőben lesznek-e tüntetések akár az egészségügyben tapasztalt állapotok miatt Magyar azt felelte, meglátjuk. 

A rendkívüli sajtótájékoztató itt nézhető vissza: 

(Kiemelt képünkön Magyar Péter, Fotó: Facebook)