Villogóval száguldozott a buszsávban Schadl György, nagyon kiakadt, amikor megállította a rendőr

A korrupcióval vádolt, jelenleg előzetesben ülő Schadl egyik beszélgetése szerint egy ismerőse, Grécs László privát mentőszolgálatától szerzett villogót az autójára, de a mentőszolgálatok megkülönböztető jelzését nem használta. Grécs amúgy, úgy tűnik, Schadl rengeteg zűrös ügyébe belekeveredett.

2023. február 27., 14:56

Szerző:

„Én még életemben nem pipáltam ilyet” – így reagált telefonban arra Schadl György, hogy egy közlekedési rendőr megkülönböztető villogó jelzése ellenére is megállította buszsávban száguldozó autóját. A közlekedési rendőr figyelmeztette őt, a mentőszolgálat jelzését autóján is fel kellene tüntetnie, a villogó és a sziréna nem elég, mire a bírói végrehajtói kar vezetője nagyon kiakadt. Erről a telefonban így beszélt:

„Mi a fasz köze van annak ahhoz, hogy engem megállít, oszt azt mondja, a nyilvántartásból látja, hogy ki vagyok. Az egy adat, de egyébként még személyi sem volt nálam pechemre”.

A Magyar Bírói Végrehajtói Kar vesztegetésért letartóztatott elnöke felvett hangfelvétele alapján a Telex kezdett nyomozásba és kiderítette, Schadl egyik kapcsolatától, a privát mentőszolgálatot vezető Grécs Lászlótól szerezte gépkocsijára a villogót.

A cikk felfedi, Grécs és Schadl körei között a kapcsolatok igencsak széleskörűek és jövedelmezőek lehettek, mindez az egymással folytatott telefonbeszélgetéseik Nemzeti Nyomozó Iroda által lehallgatott hanganyagából is világossá vált. A cikk szerint:

  • a szirénahasználat lepapírozására Grécs felajánlotta, új céget alapít, amiben Schadl is résztulajdonos lehet majd,
  • a Magyar Bírói Végrehajtói Kar Grécs cégére bízta a Covid-tesztelést, annak darabjáért pedig ő 49 500 forintot számlázott ki, összesen 77 millió forintot fizettek ki tesztelését Grécs cégének,
  • szó van köztük egy „nagy üzletről” is, amit Grécs László éppen Schadl György őrizetbe vétele idején intézett el, vele együtt „Tóninál, Barbaránál és Ádámnál” is. Az még nem derült ki, pontosan kiket takarnak ezek a becenevek, több sajtótermék is kiemelte azonban, hogy Rogán Antal miniszterre, feleségére és kabinetfőnökére a három név éppen passzolna.

A teljes cikket a részletekkel itt lehet elolvasni.

(Kiemelt kép: Schadl György - kisiparos, éjszakai vállalkozó - Fotó: Miskolci Egyetem)

 

08:55

Alighogy lecsengett az előző politikai botrány, melybe bele bukott Novák Katalin mellett Varga Judit is, most itt a következő ügy. Ezúttal a DK derítette ki, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök és egykori ügyvéd pénzért játszhatott át magyar termőföldeket külföldieknek, amivel az Alkotmánybíróság volt elnöke részesévé vált a földmaffiának. Magyarország elnöke persze mindent tagad, egyúttal bejelentette megteszi a megfelelő jogi lépéseket az őt ért vádak kapcsán.