Schadl is mindent tagad

Völner Pálhoz hasonlóan Schadl György, a végrehajtói kar elnöke is tagadta bűnösségét a korrupciós ügy harmadik előkészítő tárgyalásán.

2023. február 23., 14:33

Szerző:

„Értem, de meg nem érthetem” – mondta a bíró kérdésére, hogy érti-e, mivel vádolja az ügyészség. „Nem követtem el bűncselekményt.” – mondta a 444.hu tudósítása szerint.

Mint ismert, Völner Pál ártatlannak vallotta magát, így a korábbi fideszes államtitkár ügyéből büntetőeljárás lesz.

Völner a bíróságnak azt mondta: „bűncselekményt nem követtem el, a vádirat nagy része súlyosan valótlan és alaptalan”.

Azt is tagadta, hogy bármikor elfogadott volna pénzt Schadl Györgytől, valamint jogtalan előnyt sem szerzett neki. „Hivatali hatáskörömet sosem léptem túl” – hangsúlyozta. A bíróság négy napon át tart előkészítő üléseket, kedden a végrehajtók előtárgyalása volt. A keddi tárgyaláson a hét megvádolt végrehajtó közül hat ismerte bűnösségét. És hogy ez ne legyen elég: Völner Pál Varga Judit igazságügy minisztert is beidézné tanúskodni. 

Akit pedig az ügy bulvárpolitikai vonala érdekel jobban, annak itt van Jakab Péter kis performansza.

A szerteágazó ügynek összesen 22 vádlottja van, élükön Schadl Györggyel és Völner Pállal. A vád szerint Schadl a végrehajtói kar elnökeként százmilliókat, sokszor az osztalék 100 százalékát szedte el azoktól a végrehajtóktól, akiket Völner államtitkár segítségével neveztek ki. Schadlre tíz, Völnerre nyolc év börtönt kért az ügyészség.

(Kiemelt kép: Schadl György. Fotó: Miskolci Egyetem)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.