Völner Pál ártatlannak vallotta magát a bíróságon

Nem vallotta bűnösnek magát csütörtökön az elmúlt évek legsúlyosabb korrupciós ügyében Völner Pál, így a korábbi fideszes államtitkár ügyéből büntetőeljárás lesz.

2023. február 23., 10:29

Szerző:

A volt igazságügyi államtitkárnak, Völner Pálnak, illetve a végrehajtói kar elnökének, Schadl Györgynek csütörtökön, a bírósági eljárás elkészítő ülésének harmadik előtárgyalásán kell nyilatkoznia a bíróság előtt arról, hogy beismerik-e a bűnösségüket azokban a vádpontokban, amikkel az ügyészség vádolja őket. 

Völner a bíróságnak azt mondta: „bűncselekményt nem követtem el, a vádirat nagy része súlyosan valótlan és alaptalan”.

Azt is tagadta, hogy bármikor elfogadott volna pénz Schadl Györgytől, valamint jogtalan előnyt sem szerzett neki. „Hivatali hatáskörömet sosem léptem túl” – hangsúlyozta. A bíróság négy napon át tart előkészítő üléseket, kedden a végrehajtók előtárgyalása volt. A keddi előtárgyaláson a hét megvádolt végrehajtó közül hat ismerte bűnösségét.
(Telex)

(Kiemelt képünk: Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 29-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

08:28

Az ukrán-magyar határszakaszon 4072-en léptek be Magyarországra hétfőn, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 3702-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-t.

Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításban, ugyanakkor nem is akadályozza az Európai Unió többi országát abban, hogy így tegyenek, ezért a kormány a konstruktív tartózkodás intézményét alkalmazza a kérdésben  jelentette be a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.