Völner Pál ártatlannak vallotta magát a bíróságon

Nem vallotta bűnösnek magát csütörtökön az elmúlt évek legsúlyosabb korrupciós ügyében Völner Pál, így a korábbi fideszes államtitkár ügyéből büntetőeljárás lesz.

2023. február 23., 10:29

Szerző:

A volt igazságügyi államtitkárnak, Völner Pálnak, illetve a végrehajtói kar elnökének, Schadl Györgynek csütörtökön, a bírósági eljárás elkészítő ülésének harmadik előtárgyalásán kell nyilatkoznia a bíróság előtt arról, hogy beismerik-e a bűnösségüket azokban a vádpontokban, amikkel az ügyészség vádolja őket. 

Völner a bíróságnak azt mondta: „bűncselekményt nem követtem el, a vádirat nagy része súlyosan valótlan és alaptalan”.

Azt is tagadta, hogy bármikor elfogadott volna pénz Schadl Györgytől, valamint jogtalan előnyt sem szerzett neki. „Hivatali hatáskörömet sosem léptem túl” – hangsúlyozta. A bíróság négy napon át tart előkészítő üléseket, kedden a végrehajtók előtárgyalása volt. A keddi előtárgyaláson a hét megvádolt végrehajtó közül hat ismerte bűnösségét.
(Telex)

(Kiemelt képünk: Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 29-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.