Völner Pál ártatlannak vallotta magát a bíróságon

Nem vallotta bűnösnek magát csütörtökön az elmúlt évek legsúlyosabb korrupciós ügyében Völner Pál, így a korábbi fideszes államtitkár ügyéből büntetőeljárás lesz.

2023. február 23., 10:29

Szerző:

A volt igazságügyi államtitkárnak, Völner Pálnak, illetve a végrehajtói kar elnökének, Schadl Györgynek csütörtökön, a bírósági eljárás elkészítő ülésének harmadik előtárgyalásán kell nyilatkoznia a bíróság előtt arról, hogy beismerik-e a bűnösségüket azokban a vádpontokban, amikkel az ügyészség vádolja őket. 

Völner a bíróságnak azt mondta: „bűncselekményt nem követtem el, a vádirat nagy része súlyosan valótlan és alaptalan”.

Azt is tagadta, hogy bármikor elfogadott volna pénz Schadl Györgytől, valamint jogtalan előnyt sem szerzett neki. „Hivatali hatáskörömet sosem léptem túl” – hangsúlyozta. A bíróság négy napon át tart előkészítő üléseket, kedden a végrehajtók előtárgyalása volt. A keddi előtárgyaláson a hét megvádolt végrehajtó közül hat ismerte bűnösségét.
(Telex)

(Kiemelt képünk: Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 29-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a jövő hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. A hét közepétől ugyan csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a legmelegebb órákban mindössze 10-16 Celsius-fok várható, a hidegre hajlamos helyeken pedig visszatérhet a gyenge hajnali fagy. A szél sokfelé lesz erős - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat. A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig 16 baleset történt, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt.