Sárga riasztás: jégeső is lehet

Villámlásra, megerősödő szélre is számíthatunk. 

2023. május 29., 10:26

Szerző:

Zivatarra, akár jégesőre is számíthatunk, amely megerősödő szelet és villámlást is hozhat magával, ezért országszerte sárga jelzést, azaz elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Győr, Vas és Zala vármegyék kivételével kedden és szerdán is érvényben marad a riasztás. Ezt leszámítva a hőmérséklet mindkét nap elérheti a 29-30 fokot is. 

 (Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László.)

09:42

A munkanélküliek száma 2023 augusztusában 195 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,0 százalék volt – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A kormány mindenesetre bizakodó.

08:55

Az Energiaügyi Minisztérium októbertől még alacsonyabb szintre szorítja az intézmények távhő díjait. A nem lakossági fogyasztók januárban egyszer már megfelezett költségeit újból azonos arányban csökkenti a tárca. Az önkormányzatok, közintézmények és vállalkozások országos átlagban a tavaly év végi díjak negyedét fizetik tehát október elsejétől – jelentette be pénteki közleményében Lantos Csaba energiaügyi miniszter.

07:25

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc az Alapítvány az Innovatív Oktatásért szakmai konferenciáján járt. Az alapítvány működteti a High-Tech Suli programot (HTS), amelyet a 660 milliárd forintos vagyon felett rendelkező Mészáros Lőrinc tulajdonos támogat.