Bocsánatot kért Sára Botond főispán az "LMBTQ-óvodákról" tett megjegyzései miatt

Bíróság kötelezte Sára Botondot, hogy bocsánatot kérjen, miután korábban azt állította, LMBTQ-propagandát folytatnak Józsefváros óvodáiban.

2023. május 27., 18:54

Szerző:

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítélete értelmében bocsánatot kellett kérnie Sára Botond főispánnak azért a korábbi kijelentéséért, amely szerint Pikó András liberális polgármester „LMBTQ-propagandát” folytat a VIII. kerület óvodáiban. Az ítélet értelmében Sára Botond a Facebookon jelezte, hivatalosan megköveti Pikót és a józsefvárosi önkormányzatot.

Pikó András a per korábbi szakaszában jelezte, az akkori bocsánatkérésben Sára főispán továbbra is valótlanságokat közölt, a szombat hajnali, 4 órás bejegyzésben ezeket is javítania kellett.

Jámbor András választókerületi országgyűlési képviselő és a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese úgy kommentálta a bejegyzést, Sára az óvodák dolgozóit és a szülőket is megsértette:

„Kimondta a bíróság, a kötelezően kirakandó szöveget pedig szombat hajnali 4-kor rakod ki, majd ráposztolsz 6 posztot, hogy minél kevesebb ember lássa. Ebből 2 következtetést vonhatunk le:
1. Szégyelled a tetted és nem akarod, hogy lássák, mit tettél, megpróbálod az igazságtól megfosztani az embereket, nem vállalod a tettedet és következményeit.
2. Főispánként, a közigazgatási rendszer egyik fejeként próbálod kijátszani a jogrendszert.
Szerintem már csak ezért is járna a lemondás.”

(Kiemelt kép: Sára Botond, a fővárosi kormányhivatalt vezető kormánymegbízott a Dél-Pesti Centrumkórház Szent László kórházában tartott sajtótájékoztatón 2022. március 8-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Órákon belül tetőzhet Budapestnél a Duna, amelynek vízszintje most 830 centiméter a fővárosnál - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.