Bocsánatot kért Sára Botond főispán az "LMBTQ-óvodákról" tett megjegyzései miatt

Bíróság kötelezte Sára Botondot, hogy bocsánatot kérjen, miután korábban azt állította, LMBTQ-propagandát folytatnak Józsefváros óvodáiban.

2023. május 27., 18:54

Szerző:

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítélete értelmében bocsánatot kellett kérnie Sára Botond főispánnak azért a korábbi kijelentéséért, amely szerint Pikó András liberális polgármester „LMBTQ-propagandát” folytat a VIII. kerület óvodáiban. Az ítélet értelmében Sára Botond a Facebookon jelezte, hivatalosan megköveti Pikót és a józsefvárosi önkormányzatot.

Pikó András a per korábbi szakaszában jelezte, az akkori bocsánatkérésben Sára főispán továbbra is valótlanságokat közölt, a szombat hajnali, 4 órás bejegyzésben ezeket is javítania kellett.

Jámbor András választókerületi országgyűlési képviselő és a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese úgy kommentálta a bejegyzést, Sára az óvodák dolgozóit és a szülőket is megsértette:

„Kimondta a bíróság, a kötelezően kirakandó szöveget pedig szombat hajnali 4-kor rakod ki, majd ráposztolsz 6 posztot, hogy minél kevesebb ember lássa. Ebből 2 következtetést vonhatunk le:
1. Szégyelled a tetted és nem akarod, hogy lássák, mit tettél, megpróbálod az igazságtól megfosztani az embereket, nem vállalod a tettedet és következményeit.
2. Főispánként, a közigazgatási rendszer egyik fejeként próbálod kijátszani a jogrendszert.
Szerintem már csak ezért is járna a lemondás.”

(Kiemelt kép: Sára Botond, a fővárosi kormányhivatalt vezető kormánymegbízott a Dél-Pesti Centrumkórház Szent László kórházában tartott sajtótájékoztatón 2022. március 8-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

09:42

A munkanélküliek száma 2023 augusztusában 195 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,0 százalék volt – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A kormány mindenesetre bizakodó.

08:55

Az Energiaügyi Minisztérium októbertől még alacsonyabb szintre szorítja az intézmények távhő díjait. A nem lakossági fogyasztók januárban egyszer már megfelezett költségeit újból azonos arányban csökkenti a tárca. Az önkormányzatok, közintézmények és vállalkozások országos átlagban a tavaly év végi díjak negyedét fizetik tehát október elsejétől – jelentette be pénteki közleményében Lantos Csaba energiaügyi miniszter.

07:25

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc az Alapítvány az Innovatív Oktatásért szakmai konferenciáján járt. Az alapítvány működteti a High-Tech Suli programot (HTS), amelyet a 660 milliárd forintos vagyon felett rendelkező Mészáros Lőrinc tulajdonos támogat.