Bocsánatot kért Sára Botond az óvodai LMBTQ-propagandázás miatt

A főispán elbukta a pert Józsefváros önkormányzatával szemben, de a döntéssel nem ért egyet. 

2023. május 18., 12:03

Szerző:

A Budapest Főváros Kormányhivatalát vezető főispánnak bocsánatot kell kérnie a józsefvárosi önkormányzattól, mert valótlanul állította, hogy LMBTQ-propaganda folyik a VIII. kerület óvodáiban – számolt be az ítéletről Pikó András polgármester.

Az ítélet szerint Sára Botondnak az alábbi szöveget kell elhelyeznie Facebook-oldalán, és azt 30 napon át jól látható helyen kell tartania: „2021. július 22. napján a Facebook oldalamon megjelent írásomban valótlanul állítottam, hogy a józsefvárosi óvodákban hónapok óta LMBTQ-propagandát folytatnak. Ezzel megsértettem a Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzatának jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát, mely jogsértést a bíróság megállapította. A jogsértés miatt ezúton bocsánatot kérek Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzatától.”

 

Sára Botond Facebook oldalán úgy reagált, hogy a szülőknek a joga van dönteni a gyermekek neveléséről. Józsefváros Esélyegyenlőségi Program szövegéből idéz közösségi oldalán, és úgy fogalmaz, hogy a bíróság döntésével nem ért egyet, „ezért a józsefvárosi gyerekek érdekében a jogi ügyet nem hagyom annyiban, az ítéletben foglaltaknak azonban addig is eleget teszek.” A Fővárosi Ítélőtábla 2.Pf.20.078/2023/4. számon keletkezett ítélete szerint a kért szöveget közzétette közösségi oldalán. 

(Kiemelt képünkön Józsefvárosi Önkormányzat. Fotó/Forrás: Józsefváros Facebook oldala)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.