Rusvai Miklós virológus az október 23-i rendezvény kapcsán mindenkit maszkviselésre biztat

Rusvai Miklós a negyedik hullám csúcsára becsli a 150 körüli napi halottat. 

2021. október 22., 06:38

Szerző:

Rusvai Miklós virológus a negyedik hullám csúcsára becsli a 150 körüli napi halottat, az október 23-i tömegrendezvények után pedig még több fertőzöttre számít – írta csütörtökön az ATV. „Ami nagyon fontos lenne, hogy lehetőleg a rendezvények szervezői is figyelmeztessék a résztvevőket önmaguk érdekében a szomszédjuk érekében, lehetőleg viseljenek maszkot” – mondta a virológus.

Kiugróan sok, 2 361 új fertőzést azonosítottak az elmúlt 24 órában és elhunyt 20 ember. Kórházban jelenleg 1 105 covid-beteget ápolnak, közülük 155-en vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 5millió 932 ezer fő, közülük 5 millió 711 ezren a második oltást is megkapták, 1 millió 56 ezren pedig a harmadik oltáson is túl vannak. Gulyás Gergely a Békemenettel kapcsolatban hozzátette: a romániai alacsony átoltottság miatt nem javasolja, hogy tömegeket hozzon be bárki Erdélyből. A kormány a maszk használatot azonban továbbra sem teszi kötelezővé.

(Kiemelt kép: A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői érkeznek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett díszünnepségre az Országház előtti Kossuth Lajos térre 2018. március 15-én.
MTI Fotó: Bruzák Noémi)

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.