Nincs politikai befolyása a Vígszínház új vezetőjének, aki másfél évre tervez

2020. július 16., 11:43

Szerző:

Megtisztelő a Vígszínház új igazgatójának, hogy politikai befolyást tulajdonítanak neki, de ilyen nincsen

– nyilatkozta Rudolf Péter a Magyar Narancsnak adott interjújában. A színművészt szembesítették azzal is, hogy Orbán Viktorral focizott együtt egykor. Erre azt mondta, rengeteg emberrel focizott együtt és így volt ez a jelenlegi miniszterelnökkel is, akivel a 90-es években a színészválogatott edzésén is rúgta a bőrt. „És ebből egy egész élet történetét össze lehet rakni… Teljesen abszurd. Valószínűleg azokat izgatja ez a kérdés, akiknek nincs fantáziájuk arról, hogy az ember a hatalom közelében nem csapott vállal kuncsorog. Szóval ez nem az én keresztem. Ez az ő keresztjük.”

A Vígszínház 125. évadának sajtótájékoztatója Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója (b) és Karácsony Gergely főpolgármester a színház 125. évadának évadhirdető sajtótájékoztatóján 2020. július 1-jén.

Kinevezésével kapcsolatban pedig elmondta, nem tervez több évadra, másfél évig tervez – vagyis annyi időre, amennyire a megbiztatása szól. Megjegyezte, nem ilyen körülmények között akart igazgató lenni. „Ezt az előzményekre értem." Arról is beszélt, hogy ha annyi adatik meg neki, hogy másfél évig lesz igazgató, akkor ennyi volt a dolga, de nem ezzel számol, több évadra előre tervez. Hozzátette,

több fájdalom gyűlt össze a Vígszínházban, mint azt ő maga korábban gondolta.

Az interjúban megkérdezték a Színház és Filmművészeti egyetem átalakításáról is. Rudolf Péter azt mondta, ’önmagában az alapítványi forma, amennyire én értek hozzá, Európában bevett mód, és ha ebből az következik, hogy az intézménybe be lehet vonni újabb tőkét, az jó.’ Véleménye szerint az a kulcskérdés, hogyan áll fel az alapítvány kuratóriuma.

„Az intézmény múltja, súlya megköveteli a tárgyalást, egyeztetést arról, hogy mi történjen. Azt gondolom magam is, hogy belterjes az intézmény, hogy lehetne színesebb.”

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.