Rómában hagyta utasait a Wizz Air

Magyarok is a repülőtéren ragadtak egy sztrájk miatt. 

2021. július 27., 12:42

Szerző:

A Wizz Air kint hagyta keddi utasait Rómában, mert sztrájk miatt törölték a járatot. Átfoglalni sem lehet, a legközelebbi járat augusztus 2-án lesz. A légitársaság egy éjszakára ad csak szállást, eddig semmit nem kaptunk, se vizet, se szendvicset – írta egy olvasójára hivatkozva az Index.

A lap megkereste a légitársaságot, kérve, hogy adjanak tájékoztatást a történtekről, illetve közöljék, mit tesznek a kint rekedt utasok érdekében. A vállalat válasza szerint az olasz légiforgalmi irányítás 2021. július 26-ára meghirdetett sztrájkja a Wizz Air néhány, aznapra tervezett olaszországi járata számára késésekkel és járattörlésekkel járt. „Az érintett utasokat tájékoztattuk a lehetőségeikről, és felajánlottunk számukra egy alternatív Wizz Air járatot, a teljes viteldíj visszatérítését, vagy kreditként az eredeti viteldíj 120 százalékát. Bár az olaszországi sztrájk a teljes légiközlekedési iparágat érinti, és nincs ráhatásunk, a Wizz Air őszintén elnézést kér minden érintett ügyfelétől az okozott kellemetlenségekért” – írta válaszában a légitársaság.

(Kiemelt kép: A Wizz Air Airbus A320NEO típusú utasszállító repülőgépe a tallinni nemzetközi repülőtéren, 2021. június 26-án. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.